Vinul rosu, o arta desavarsita!

0
182

Nu cred ca exista roman care sa nu aprecieze vinul rosu, bautura pe care o asociem cu toate evenimentele importante si cu Sarbatorile cele mai sfinte. Gama de vin rosu are o traditie indelungata in Romania, iar crama Girboiu se asigura ca respecta si continua traditia oferind romanilor cele mai bune sortimente de vin rosu precum Feteasca Neagra, Merlot sau Cabernet Sauvignon.

Ceea ce face vinul Girboiu sa fie indragit este vasta gama de vinuri la preturi avantajoase pentru orice ocazie.

Vinul Feteasca Neagra este un soi de struguri 100% romanesc, iar traditia de a consuma acest vin a marcat evenimente importante in istoria romanilor!

Desigur inainte de a savura orice tip de vin fie rosu sau alb trebuie sa stim cum sa il servim si ce temperatura de servire este indicata!

Vinurile rosii sunt bogate, complexe si pot adauga o dimensiune cu totul noua experientelor tale culinare. A afla ce vinuri rosii preferi poate fi un experiment distractiv in timp ce degusti ceea ce au de oferit vinurile rosii. Odata ce stii ce fel de vinuri rosii iti plac, asociaza-le cu alimente complementare si impartaseste-le cu prietenii. Apoi, daca doresti cu adevarat sa aprofundezi intelegerea vinului rosu, incearca sa calatoresti la o crama care ofera degustari de vin rosu!

Majoritatea vinurilor rosii trebuie servite la aproximativ 60 ° F (16 ° C) grade. Daca un vin rosu este servit rece, majoritatea aromelor sale vor fi slabite. Daca este servit prea cald, gustul alcoolului ar putea coplesi aromele vinului. Pastreaza vinul rosu intr-un loc racoros si intunecat pentru a mentine o temperatura decenta.

Exista cateva vinuri rosii care sunt menite sa fie servite reci. Acestea sunt de obicei vinuri de desert mai dulci sau amestecuri de concord. Daca chiar vrei sa intri in vinurile rosii, ia in considerare achizitionarea unui frigider care sa-ti pastreze vinurile bune mai mult timp!

Se toarna vinul pana cand paharul este plin de aproximativ 1/4 pana la 1/3. Cand degusti un vin, o turnare standard are aproximativ jumatate din dimensiunea unei turnari normale. De obicei, aceasta inseamna ca vei turna aproximativ 90 de mililitri (3,0 fl oz). Ar trebui sa existe mult spatiu in pahar, astfel incat sa poti invarti vinul si sa bagi nasul in pahar fara ca acesta sa atinga vinul.

O sticla de vin are aproximativ 10 portii de degustare. Pentru o petrecere de 8-10 persoane, vei avea nevoie de cel putin doua sticle din fiecare vin pe care doresti sa il guste toata lumea.

Tine paharul de picior daca are unul. Daca nu tii astfel paharul, varfurile degetelor vor incalzi vinul si vor schimba aroma vinului. In plus, poti lasa pete pe paharul de vin, ceea ce nu este niciodata atractiv!

Majoritatea oamenilor tin paharul spre baza piciorului. Prinde piciorul cu degetul mare si aratator si sprijina degetele ramase pe baza pentru stabilitate.

Respectand aceste lucruri, experienta de a bea vin rosu va fi una deosebita de fiecare data cand consumatorul va deschide o sticla de Feteasca Neagra de la Girboiu sau orice alta sticla de vin oferita de aceasta crama!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here