Șoferi beți pe drumurile din Harghita. Polițiștii anunță verificări și în perioada următoare

0
313

Atenţie la consumul de băuturi alcoolice, încă 4 conducători auto turmentaţi au fost identificaţi de poliţiştii harghiteni în traficul rutier, dintre care 3 în zona Odorhei şi unul la Borsec, iar doi dintre aceştia au refuzat să se supună recoltării de probe biologice.

În acest sens, în perioada următoare, poliţiştii harghiteni vor organiza acţiuni specifice, în vederea asigurării unui climat optim de siguranţă în traficul rutier şi nu numai.

În perioada sfârşitului de săptămână, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate acţiuni specifice în vederea menţinerii unui climat de siguranţă rutieră, pe raza întregului judeţ, în urma cărora au fost depistaţi 4 conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Primul dintre aceştia, un bărbat de 47 de ani, din oraşul Vlăhița, identificat de poliţişti pe raza comunei Satu Mare, avea 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Al doilea, un localnic de 25 de ani, din comuna Lupeni, care avea 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 134/B, în comuna Dealu.

Cel de-al treilea, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Odorheiu Secuiesc, depistat de poliţişti pe raza localităţii sale de domiciliu având 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, a refuzat prelevarea probelor biologice.

Şi cel de-al patrulea, un bărbat de 42 de ani, din oraşul Borsec, a refuzat să se supună recoltării de probe biologice, după ce poliţiştii l-au urmărit şi imobilizat pe strada Topliţei din localitatea sa de domiciliu, întrucât nu a oprit la semnalul regulamentar, moment în care s-a constatat că avea 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele au fost întocmite dosare penale.

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here