De ce trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o canapea noua

0
289

Canapeaua e vedeta oricărui living, este piesa centrală de mobiler, este locul pe care ne întâmpinăm prietenii, este locul pe care ne petrecem serile alături de cei dragi și pe care ne odihnim în week-end-urile leneșe.

 

Tocmai de aceea, alegerea canapelei pentru living este o chestiune extrem de dificilă. Există o multitudine de modele, de culori, de materiale, dimensiuni și design-uri, încât chiar nu e lucru ușor să alegi o canapea potrivită pentru gusturile și nevoile tale.

Canapea eMAG, oferte de sarbatori!

Cum să ne asigurăm, însă, că luăm decizia corectă la cumpărarea unei canapele pentru living? Ținând cont de câteva sfaturi:

Cât spațiu avem la dispoziție?

Primul lucru de care trebuie să ținem cont este să determinăm cât spațiu avem la dispoziție în living-ul nostru pentru noua canapea. Dacă ești într-o locuință nouă, este mult mai simplu, pentru că poți să-ți planifici restul mobilării în funcție de elementul central, canapeaua, dar dacă apartamentul este unul deja mobilat, situația se complică. Pentru că trebuie să ținem cont de dimensiunile de care dispunem, pentru a nu sacrifica foarte mult din spațiul de trecere.

Canapea extensibilă – oferte eMAG.ro

Apoi, trebuie să stabilim în cel fel vom folosi canapeaua. Câte persoane locuiesc în casă? Câți oameni vor trebui să-și găsească loc seară de seară pe canapea? Poți compara diferite stiluri, mărimi și calități ale canapelelor, în funcție de întrebările de mai sus. Contează dacă e o canapea pentru locuința ta sau pentru o locuință pe care urmează să o închiriezi. Ai animale de casă? Vrei o canapea cu dublă funcționalitate, care să servească și drept pat, la nevoie? Atunci ai nevoie de o canapea extensibilă.

Stabilește-ți bugetul

Odată clarificate aceste aspecte, e momentul să-ți alcătuiești o listă scurtă de canapele care îndepliensc cerințele tale și necesitățile locuinței tale. Recomandabil este să alegi în funcție de bugetul maxim pe care vrei să-l aloci noii tale canapele, pentru a ști în ce magazine să cauți, pentru că nu vei găsi aceeași calitate la orice buget.

 

Dacă vrem să folosim canapeaua ca pat pentru oaspeți sau chiar ca pat pentru un membru al casei, e clar nevoie de o canapea extensibilă. Același lucru este valabil pentru o canapea cumpărată pentru o garsonieră. Dacă locuiești singur sau în cuplu, alege o canapea simplă. Neavând un mecanism care să se uzeze, va rezista mai mult în timp.

Din ce material să fie?

Dacă avem animale de casă, nu e recomandat să cumpărăm o canapea de piele. De fapt, dacă nu cumperi o canapea pentru un birou sau o sală de așteptare, n-ar trebui să iei în calcul niciodată pielea pentru o canapea. Dacă e o canapea extensibilă, așternuturile se vor așeza foarte greu pe piele. Iarna va fi rece, iar vara vei transpira. În afară de aspect și de faptul că e mai ușor de întreținut și de curățat, o canapea extensibilă din piele nu are nicio altă calitate într-un living.

Culoarea și materialul sunt lucrurile asupra cărora ne decidem cel mai greu la cumpărarea unei canapele. Ia cu tine câteva fotografii ale camerei în care ai de gând să așezi canapeaua, dacă mergi la un magazin fizic, și vei putea asorta mai bine culoarea canapelei cu celelalte elemente ale livingului. Încearcă să găsești o culoare în armonie ori cu draperiile, ori cu mobilierul, ori cu culoarea pereților sau a unui covor. Totul contează atunci când livingul va fi complet mobilat și amenajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here