EXCLUSIV/ȘEFUL IPJ SIBIU, IVANCEA TIBERIU, ÎȘI CONTESTĂ PROPRII SUBALTERNI DAR ȘI PE ADJUNCTUL SĂU, TARNU LUCIAN

0
1107

Fie că polițiștilor le place sau nu, trebuie să recunoaștem că șefii acestora sunt bogați și asta numai din salariu. Au lefuri foarte frumoase șefii polițiști și nu trebuie să facă mare lucru pentru obținerea acestui salariu, ne-o spune chiar domnul Ivancea, șeful IPJ Sibiu.

La data de 04.09.2018, șeful IPJ Sibiu a fost sancționat contravențional pentru că a parcat autoturismul proprietate personală chiar în poarta IPJ Sibiu, îngreunînd accesul autoturismelor aparținînd M.A.I.-IPJ Sibiu. Acel „loc de parcare” este semanlizat rutier: „staționarea interzisă”. Fiindcă nu a comunicat agentului constatator (ați ghicit cine: curajosul polițist Marian Răduinea) datele de identificare ale conducătorului auto care a parcat neregulamentar autoturismul aflat în proprietatea șefului IPJ Sibiu, agentul constatator Răduinea i-a aplicat șefului IPJ Sibiu o amendă contravențională de 2.900RON care, plătită în termen de 15zile de la data comunicării procesului verbal de contravenție, se reducea la suma de 652,5RON. Acest proces verbal de contravenție nu figurează pe portalul judecătoriei Sibiu ca fiind contestat.

Ulterior aplicării acestei sancțiuni, agentul Răduinea a revenit către proprietarul autoturismului MiniCooper cu o nouă solicitare, proprietarul (șeful IPJ Sibiu) recunoscînd că el a parcat neregulamentar autoturismul, în poarta IPJ Sibiu. Astfel, agentul Răduinea i-a aplicat un „AVERTISMENT”. Tocmai acest proces verbal a fost contestat de șeful IPJ Sibiu nicidecum cel prin care era obligat să achite suma de 652,5RON ceea ce demonstrează că domnul Ivancea e putred de bogat, banii nefiind o problemă pentru el (doar are strânse legături cu lumea politică și de afaceri).

Pe lângă faptul că plângerea contravențională este una lipsită de formă, șeful Ivancea se contrazice în cele declarate. Inițial susține că a staționat ilegal și ca nu a stânjenit pe nimeni. Ulterior, revine si susține ca fapta nu exista. Apoi se răzgândește și spune că se simte discriminat pentru că nu au fost și alți polițiști sancționati, fără ca aceste aspecte să aibă legătură cu fapta sa. Se răzgândește din nou și pune staționarea neregulamentară pe seama unui „caz fortuit” (trebuia să urce în birou să facă fotografii cu telefonul mobil la celelalte autoturisme parcate în fața sediului IPJ Sibiu). Cazul fortuit, este o cauza care înlatura caracterul contraventional al faptei, o situatie în care o persoana savârseste o contraventie datorita unei întâmplari sau unei împrejurari ce nu putea fi prevazuta sau înlaturata. Aceasta cauza consta deci, în interventia unui eveniment sau a unei întâmplari imprevizibile care determina producerea rezultatului socialmente periculos. Ce poate fi atât de „fortuit” în opinia șefului IPJ Sibiu? Lipsa locurilor de parcare, care sunt ocupate, culmea, tot de polițiști care ajung la locul de muncă înaintea șefului IPJ Sibiu?

La finalul plângerii, contravenientul Ivancea uită că este șeful politiei sibiene si că are pârghiile necesare de a dispune măsuri cu privire la fluidizarea traficului rutier și își arată nemulțumirea față de managementul șefului acestui inspectorat județean de poliție, anexând 2 fotografii cu autoturisme oprite neregulamentar, făcute cu telefonul mobil, din biroul său (deci, e reală faza că șeful IPJ Sibiu stă toată ziulica la fereastră precum prințesa răpită de zmeu și ascunsă într-un turn efectuînd un „management de calitate al supravegherii de la balcon”). Printre acestea se numără și autoturismul adjunctului IPJ Sibiu, comisar sef Tarnu Lucian, fără a se mentiona pe fotografii data sau ora la care au fost facute sau cine le-a facut (comoportamentul „turnătorului”/lașului/fricosului care e dispus să-i „toarne” pe toți/dea orice fel de declarații, doar-doar va scăpa el).

Deci, între șeful IPJ Sibiu și adjunctul acestuia este un conflict… așa cum șeful IPJ Sibiu este în conflict și cu ceilalți polițiști care parchează pe locurile de parcare aflate lângă sediul IPJ Sibiu dar care „nu sunt sancționați contravențional”… adică: „cine nu-i cu mine e împotriva mea!”, înțelegem noi că spune șeful Ivancea Tiberiu. Iar dom’ șef Ivancea îi „fotografiază” pe toți cei care sunt împotriva lui…

În aceleași fotografii depuse de șeful Ivancea odată cu „plângerea contravențională” se observa și autoturisme de serviciu ale M.A.I. care sunt parcate în fața sediului IPJ Sibiu situat pe str Revolutiei, Municipiul Sibiu, autoturisme ce trebuiau parcate pe locurile special destinate acestora. Oare atributia de coordonare, control si indrumare a politistilor din IPJ Sibiu nu este atributia domnului Ivancea, cel care dispune cercetarea și sancționarea subalternilor? Domnul Ivancea ne demonstreazăa acum, prin aceste fotografii, ca la nivelul Politiei Sibiu este o dezordine totala si ca el este exemplul suprem de nerespectare a legii în rândul polițiștilor. Iată cum seful politiei sibiene arata oamenilor că nu numai el nu respectă legea, ci „toți fac la fel”, el fiind un „biet neputincios”! Deci, dacă opriti neregulamentar, oameni buni, invocati în fața polițiștilor sau a instanțelor de judecată ce a spus si șeful Ivancea in apararea sa: că se grăbea la lucru (să facă fotografii cu telefonul mobil de la fereastra biroului) si că nu a gasit loc de parcare. Doar: „toti politistii fac la fel!”

Fiindcă domnul șef Ivancea a susținut că procesul verbal de contravenție este „tendențios”, îi solicităm public acestui domn să-i explice judecătorului cum l-a acționat în judecată pe agentul Răduinea pentru postările sale de pe FaceBook (avertizor public) pentru ca apoi să dispună cercetarea disciplinară a pârâtului Răduinea Marian, în 2 rânduri fiindcă: „a lipsit nemotivat de la serviciu”, pârâtul, legal citat de instanță, aflîndu-se în sala de judecată cu reclamantul Ivancea Tiberiu (șeful IPJ Sibiu)… reclamant care nu a vrut să îi aprobe pârâtului participarea la ședințele de judecată sperînd astfel că va câștiga procesul.

Ce zici, dom’ șef Ivancea? Merge și apărarea asta în fața instanței de judecată? Îți spunem noi că judecătorul de caz va fi „leșinat de râs”, o, tu, „Dumnezeu al Poliției” ce nu suporți critica (cultul personalității) ci doar „laudele mulțimii”!

Alexandru Firicel – șef Departament Investigații

 

 

 

 

EXCLUSIV/ȘEFUL IPJ SIBIU, COMISARUL ȘEF IVANCEA TIBERIU, FUGE PRECUM HOȚII DE VARDIȘTI SĂ NU FIE AMENDAT DE PROPRII SUBALTERNI!

 

EXCLUSIV/ȘEFUL IPJ SIBIU, IVANCEA TIBERIU, RECUNOAȘTE CĂ A ÎNCĂLCAT LEGISLAȚIA RUTIERĂ ÎN 04 SEPTEMBRIE 2018

 

EXCLUSIV/LEGĂTURILE ȘEFULUI IPJ SIBIU, IVANCEA TIBERIU, CU LUMEA POLITICĂ ȘI DE AFACERI

Articolul EXCLUSIV/ȘEFUL IPJ SIBIU, IVANCEA TIBERIU, ÎȘI CONTESTĂ PROPRII SUBALTERNI DAR ȘI PE ADJUNCTUL SĂU, TARNU LUCIAN apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here