Liderul PMP, Eugen Tomac, a scris, joi, pe Facebook, că „mișcările #stauacasă și #boicot” reprezintă o „capcană care îl ajută pe Dragnea”

0
733

Liderul PMP, Eugen Tomac, a scris, joi, pe Facebook, că „mișcările #stauacasă și #boicot” reprezintă o „capcană care îl ajută pe Dragnea”, ce îi crează un nou piedestal pe care nu merită să urce, precizând că „nimic nu îngrădește astăzi libertatea a două femei sau a doi bărbați de a locui împreună”.

„Îmi pare nespus de rău că societatea românească este astăzi, cu doar câteva zile înainte de referendum, profund divizată. La fel de rău îmi pare să constat consolidarea unui trend fals, cel al boicotului. Paradoxal, boicotul servește cel mai mult celui care a confiscat, în cel mai josnic mod, această inițiativă. Nu m-ar mira deloc ca, peste ani, să spună ca el a votat împotrivă. La diversiuni, Dragnea e campion. Ca om de dreapta, am însă obligația să argumentez de ce este periculos să punem semnul egal între un personaj poltic nociv și o temă cu semnificații atât de puternice, făcând jocul lui Dragnea.”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Eugen Tomac se declară „un adversar al PSD din convingere” și că nu poate avea încredere într-un partid care îl are în calitate de Președinte de onoare pe Ion Iliescu.

„Acum peste 20 ani, încă din primele zile ale sosirii mele în țară, m-am înscris în PNȚCD, pentru că prețuiam valorile pe care Coposu le așezase la baza acestui partid. Mai exact, lupta împotriva comunismului, reabilitarea foștilor deținuți politici, orientarea țării pe făgașul euro-atlantic, condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov și, desigur, readucerea bisericii în viața societății după o lungă perioadă de prigoană.Am părăsit PNȚCD în 2008, după 10 ani, atunci când am ales să intru în politică la îndemnul Președintelui Băsescu. L-am urmat în toți acești ani. Condamnarea în Parlament, în numele statului român, a regimului criminal comunist rămâne pentru mine unul dintre cel mai importante momente din mandatul domniei sale de Președinte”, a adăugat Tomac.

Liderul PMP a completat că Dragnea a simțit că referendumul pentru redefinirea familiei poate fi utilizat la un moment dat, atunci cand interesul i-o va dicta.

„E simplu, mai întâi s-a născut inițiativa modificării art. 48 din Constituție, care să definească mai clar căsătoria. O acțiune născută în sânul bisericilor creștine cu un scop precis, acela de a apăra această instituție, așa cum este ea definită în morala creștină. Pentru asta, s-au strâns trei milioane de semnături, parcurgând un drum lung, cel al birocrației statului român. Reamintesc că totul a început în anul 2015!Această coaliție cetățenească, mânată de convingeri sincere, religioase, s-a întâlnit, pe holurile statului, cu un lup viclean, așezat în fruntea Parlamentului și al Guvernului, care a deturnat mesajul unui demers valid și onest”, a mai spus Tomac.

Fostul urmaș al lui Traian Băsescu la conducerea PMP a precizat că „prin boicot, îi creăm lui Dragnea un nou profil, un nou piedestal la care nici nu visa și pe care nu merită să urce”

„Mișcările #stauacasă și #boicot îi fac jocul. Va folosi acest prilej pentru a se victimiza. Între timp, românii vor privi înmărmuriți cum o temă care nu exista pe agendă devine subiect de dezbinare, măcinând societatea în următoarele decenii mai mult decât lupta anticorupție. Acest personaj îngropat în dosare, obsedat să scape cu orice preț, va deveni în curând un cadavru politic. În schimb, noi, ca societate, vom rămâne dezbinați, căutând motive pentru a ne justifica neimplicarea.”, a subliniat Tomac.

În încheiere, liderul PMP a anunțat că, deși este un adversar al PSD, va merge la vot.

„Noi, românii, le place unora sau nu, suntem un popor creștin și tolerant. Niciun cetățean care își trăiește viața altfel decât o trăiește majoritatea nu se va simți marginalizat sau discriminat prin simpla consolidare a definiției căsătoriei în Constituție. Nimic nu îngrădește astăzi libertatea a două femei sau a doi bărbați, de exemplu, de a locui împreună. Probabil, la un moment dat, va exista și un cadru juridic care să reglementeze statutul acestora. Însă nu sunt de acord cu căsătoria dintre persoane de același sex, ea trebuie să rămână între un barbat și o femeie!”, a conchis Tomac.

Sursa: stiripesurse.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here