„Nu pot să cred că sunt adevărate aceste acuzaţii de tentativă de omor”

0
822

Actorul Alexandru Arşinel, care fost supus unei operaţii de transplant de către medicul Mihai Lucan, spune că nu crede acuzaţiile de tentativă de omor ce i se aduc acestuia şi consideră că e „oribil” ce i se întâmplă unui „om care s-a luptat o viaţă întreagă să salveze oameni”, transmite Mediafax.

„Nu pot să cred că sunt adevărate aceste acuzaţii de tentativă de omor. Să acuzi un om că încearcă să-şi saboteze un coleg prin tentativă de omor este ceva oribil. Se pot întâmpla accidente, dar să le pui sub imperiul unei rele voinţe, nu se poate aşa ceva. Nu pot să cred că un om care s-a luptat o viaţă întreagă să salveze oameni poate face un astfel de gest. În ceea ce priveşte banii găsiţi la domnul doctor, nu comentez”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Arşinel.

Actorul a fost acuzat că ar fi primit tratament preferenţial din partea medicului Mihai Lucan, în 2013, când a suferit o operaţie de transplant renal. Un scandal uriaş a fost declanşat atunci, iar urologul clujean a considerat că starea de sănătate a actorului era mai gravă decât a altora. A

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă apar informaţii potrivit cărora, în 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente din instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR.

Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Mihai Lucan a fost reţinut în 21 decembrie, iar o zi mai târziu judecătorii Tribunalul Bucureşti au respins cererea de arestare preventivă şi au optat pentru cercetare sub control judiciar. (Dana B.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here