„Aderarea României la Schengen – provocări și perspective” – Ziarul Incisiv de Prahova

0
122

Pe Marcel BĂLAN il recomanda la  functia de sef al POLIŢIEI MUNICIPIULUI PLOIEŞTI doar „vocea si talentul”? Sau…”altceva”?

În urmă cu foarte multi ani (parca prin anul 2019), două poliţiste din Voineasa – Vâlcea îşi acuzau şeful de hărţuire sexuală. Scandalul a izbucnit după ce o scrisoare cu detalii despre abuzul şefului a fost publicată în presa locală.

La noi, presa locala NU exista in aceste probleme. Exista o asa-zisa „presa locala” sustinuta si/sau care sprijina politistii corupti pentru interese de grup si/sau absconse (ca sa scape, in opinia lor, de dosarele penale si de faptele care ii incumba pe anumiti ziaristi imbractati in haine de jurnalisti) si, o  parte, presa locala care nu se implica in astfel de „scandaluri”, impropiu zis, in astfel de investigatii!

Pe Marcel BĂLAN ce il recomanda pentru functia de sef al POLIŢIEI MUNICIPIULUI PLOIEŞTI? Doar „vocea si talentul”? Sau. ..si..”altceva”?

Lasand la o parte investigatiile noastre care isi vor continua cursul si publicarea privind abaterile grave de la la lege ale comisarului in cauza (la care vom reveni in cursul deja stabilit si publicat), ne-am pus intrebarea, pe buna dreptate, ce il recomanda pe acest individ ABUZIV care solicita mandate de ascultare pentru colegii sai, pentru acest post? Vocea si talentul? Prietenia cu Miritescu? Interese de grup? La sfarsitul acestei noi investigatii in mai multe episoade, poate, impreuna cu cititorii, vom obtine raspunsul care bate orice film de actiune, chiar daca este de proasta calitatae!!!

„Nu a durat mult de la apariţia articolului în ziar şi telefoanele redacţiei au început să zbârnâie, la celălalt capăt al firului aflându-se anonimi care, nu doar ne confirmau cele afirmate de „Costel”, ci dădeau relaţii ample cu privire la activitatea sexuală intensă, dintr-un anume bordel din Câmpina, şi existenţa unei cantităţi de ţuică, de aproximativ 300 de litri”, precizau cei de la ZPV ro  (Carmen NEGREU), pe data de 24 aprilie 2012.

Nu intampltor aducem in discutie/ancheta aceasta problema!!! Am luat urma…

„Informațiile culese au fost oferite şefului Inspectoratului Judeţean (IPJ) Prahova, comisarul Bogdan Despescu și, în mai puţin de o lună şi jumătate, au avut loc două percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de proxenetism. La activităţi au participat și cadre ale Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi luptători din Serviciul Poliției de Intervenţii Rapide, acestea fiind coordonate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Roadele descinderilor
Aşa cum reiese din comunicatul de presă dat de către IJP Prahova „la domiciliul lui N. Georgeta, au fost găsite C. Daniela de 39 ani şi D. Maria de 44 ani, iar în urma percheziţiei au fost ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile şi 250 litri ţuică. La domiciliul lui O. Petru au fost găsite şi ridicate mai multe înscrisuri, care au fost ridicate în vederea cercetărilor. Totodată, au fost identificate alte cinci femei care au desfăşurat activităţi de prostituţie la domiciliile celor doi, sumele de bani solicitate în schimbul întreţinerii de raporturi sexuale fiind cuprinse între 30 şi 50 lei, din care N. Georgeta şi O. Petru, percepeau o parte.
N. Georgeta şi O. Petru au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina cu propunere de arestare preventivă, iar pe numele lui C. Daniela şi D. Maria au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie”.

Degeaba ai putinţă, dacă n-ai bani
Aşa cum ne-a precizat şeful Biroului Judiciar din cadrul Poliţiei Câmpina, subcomisarul Marcel Bălan, au fost audiate în jur de 30 de persoane, în urma arestării celor doi proxeneţi. În prima fază, la intrarea în casa Georgetei N., apariţia luptătorilor SPIR a provocat un şoc persoanelor aflate în casă, proprietara spunând, în apărarea ei, că persoanele respective i-au adus… ouă. Pe de altă parte, în timpul audierilor unor pensionari, poliţiştii au avut surpriza de a asculta declaraţia unui octogenar care spunea că ar fi frecventat mai des locaţia dacă i-ar fi permis… pensia.
Un „client” găsit de noi a fost de acord să ne spună că frecventa încă de la sfârşitul anului 2005, locul respectiv: „Când  m-am dus din nou, cu altă ocazie, am găsit-o pe Ioana, fata aia de la Târgu Jiu. Mie, Georgeta nu mi-a luat niciodată bani. Pe urmă, când am văzut ceea ce se practică şi m-a întrebat ea, Ioana, dacă nu vreau şi… altfel, pentru a ridica preţul, nu m-am mai dus”, a povestit acesta, uşor jenat. Dacă dăm crezare „clientului” că frecventa din 2005 o locaţie aflată la doi paşi de Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr”, unde îşi au domiciliul şi poliţişti şi foşti poliţişti, e greu să nu te întrebi de ce a durat șapte ani ca poliţia să spargă un „cuib de nebunii”, oricât s-ar insista să se spună că „se monitoriza locaţia de mai mult timp”. E o scuză ce se poate întoarce cu uşurinţă, împotriva vigilenţei poliţiştilor câmpineni.

Unde dai şi unde iese cucuiul
Un alt aspect interesant este faptul că pe parcursul investigaţiilor noastre, nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că unul dintre anonimii care ne dădeau informaţii s-a dovedit ulterior a fi chiar unul dintre suspecții de proxenetism arestaţi. Probabil a considerat că poate fi o strategie de îndepărtare a cercetărilor din zona sa de activitate, numai că nu a fost singurul anonim care a furnizat informaţii solide, căzând oarecum, în propria capcană.
Între timp, cei doi suspecți au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, emise de către instanţa de judecată.
„Sunt mândru că informaţiile date celor doi poliţişti din cadrul Poliţiei Câmpina s-au confirmat, iar eu le-am putut fi de ajutor. Vreau să-i felicit nu doar pe ei, ci şi IJP Prahova, BCCO, SPIR şi procurorii care au instrumentat cazul. Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc redacţiei ziarului Valea Prahovei, pentru sprijinul pe care mi l-a acordat. Sper ca pe viitor poliţiştii câmpineni să fie mai receptivi, atunci când primesc informaţii şi să nu mai aştepte ani de zile până se confirmă sau nu, ceva. Scuzele de rigoare pentru cei care se vor simţi lezaţi”, a ţinut să sublinieze personajul „Costel”, cumva, factorul declanşator al acestei acţiuni”.

De ce am adus in discutii problema de la Campina?

Simplu!

Am luat urma domnului Marcel BĂLAN  – inca de la academie si …am ramas pur si simplu,  fara grai!

Un Hartuitor SEXUAL in fruntea unei institutii de forta? Da! Doar este protejatul toxicului Miritescu!

Stimati cititori, aflati de la noi ca stralucitul Marcel BĂLAN cand era la Academia de Politie era sa fie dat afara (doar interesele si „pilele” au oprit ce era normal sa se intample), pentru ca stralucitul comandant de azi, pe vremea aceea, mort de beat a hartuit sexual o angajata de la un bar din apropierea academiei!

Si asta nu este tot

Acest „stralucit” comandant, de o moralitate „extraordinara”, a continuat cu batai si abuzuri greu de imaginat asupra sotiei de care a divortat ca sa se combine cu o stagiara. Astea NU au fost factori de moralitate pentru toxicul Miritescu sa il numeasca provizoriu la conducerea Politiei Municipiului Ploiesti. Nici gand, chiar daca in scandalul cu fosta sotie au fost si ordine, acte premergatoare, etc, etc.

Cert este faptul ca, a fost vorba despre o violență/violente domestică/domestice produsă/produse, așa după cum spun cei care au văzut victima, de o violență/violente greu de descris, pe care noi cei de la Incisiv de Prahova le vom descrie, asa cum vom descrie si episodul cu hartuirea sexuala al marelui „comandant” de Politie a Munisipiului Ploiesti – pe cand era un simlu student si trebuia, inca de atunci, ejectat din sistem!

Ca o masea stricata! Astfel de oameni pateaza haina militara si pentru astfel de personaje populatia nu mai are incredere in sloganul „siguranta si incredere”.

De ce este important episodul de la Campina, descris anterior?

Pentru simplu fapt ca, ziarul Incisiv de Prahova a documentat toata activitatea celebrului comisar, bataus si hartuitor, Marcel BĂLAN , inca sef, IMPUTERNICIT, al Politiei Municipiului Ploiesti, incepand de la Academia de Politie, continuand cu dosarele „trantite” (Clasate Ilegal) pe cand activa la economic la Politia Campina, dosarele unor afaceristi care, acum, in prezent, ii intorc favoarea si il ajuta, pe linie politica – sa ramana in functie!  Vom realiza impreuna, cine este cu adevarat hartuitorul din studentie  care s-a combinat cu „stagiara” si pentru care legea este facultativa.

D.I.I.P – Departamentul de Investigații Incisiv de Prahova

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here