Politicienii corupţi direcţionează banii publici spre propriile proiecte, de care nu beneficiază comunităţile

0
873

Pionii liderului PSD Liviu Dragnea din Guvern şi Parlament coordonează cea mai groaznică restauraţie odată cu legile justiţiei care dezincriminează corupţia, a acuzat duminică, pe pagina sa de socializare, deputatul USR de Craiova, Adrian Claudiu Prisnel.

„Corupţia are consecinţe devastatoare pentru fiecare dintre noi. Distruge drepturile fundamentale ale democraţiei, instituţiile publice ale statului şi răpeşte dreptul de a spera la un viitor mai bun pentru generaţiile viitoare. Corupţia costă vieţi. S-au scurs doi ani de la tragedia Colectiv, iar corupţia care cangrenează societatea este în continuare omniprezentă. Liviu Dragnea ne arată dispreţ şi îşi serbează ziua de naştere în aceeaşi zi cu comemorarea victimelor din urmă cu doi ani, pionii lui din Guvern şi Parlament coordonează cea mai groaznică restauraţie odată cu legile justiţiei care dezincriminează corupţia, iar propaganda mediatică hipnotizează telespectatorii prin gogoşile vândute în programul de guvernare”, a declarat Prisnel.

În acelaşi timp, corupţia ne costă şi sănătatea. În acest domeniu, conform şefei DNA, valoarea mitei este de 20%.

„Sănătatea este unul din domeniile cele mai afectate de corupţie. În timp ce suntem obligaţi să ne tratăm în spitale insalubre, ei fură până şi banii de dezinfectanţi. Corupţia ne costă bani şi menţine România în subdezvoltare. Doar în ultimii 9 ani Curtea de Conturi a identificat 718 cazuri de corupţie, abuz în serviciu, nepotism ori incompetenţă, cu un prejudiciu în valoare de 12 miliarde lei (cca 4 mld Euro). Prejudiciul identificat de DNA în ultimii ani este de peste 1,5 miliarde Euro, iar ultimele anchete jurnalistice realizate de Digi24 arată un potenţial prejudiciu de 13 miliarde de euro. Toţi bani risipiţi de la bugetul statului”, a precizat Prisnel.

Potrivit deputatului, reţeta lor e simplă: politicienii corupţi direcţionează banii publici spre propriile proiecte, de care nu beneficiază comunităţile. Dimensiunea corupţiei este imposibil de calculat.

„Corupţia ne distruge democraţia şi statul de drept. România nu poate funcţiona în acord cu principiile occidentale atâta timp cât un grup politic este deasupra justiţiei. Noile legi ale justiţiei propuse de coaliţia PSD-ALDE ne reîntorc în epoca Năstase, când baronii locali nu puteau fi traşi la răspundere pentru faptele lor de corupţie. Noile legi ne duc spre regimurile autoritariste şi ne îndepărtează de democraţia occidentală. În perioada OUG13, la Craiova am fost peste 20.000 oameni. În întreaga ţară, au protestat peste 600.000 oameni. Invit toţi oltenii să se alăture protestelor începând cu ora 17:00, în Piaţa Mihai Viteazu. Toţi oamenii trebuie să ocupe pieţele centrale din oraşele lor. Demobilizarea noastră este victoria LOR. Astăzi #LuptămDinStradă”, a afirmat Prisnel. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here