Legea recursului compensatoriu

0
1141

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că Legea privind recursul compensatoriu a fost inițiată din mandatul predecesorului său, Parlamentul fiind cel care a decis mărirea de la trei la șase a numărului de zile care se consideră executate la 30 de zile efectuate în penitenciare cu condiții improprii, notează Agerpres.

„Legea cu privire la recursul compensatoriu a pornit din mandatul anterior — trei zile la 30 de zile. Proiectul era cu liberare condiționată, parcursul legislativ a condus la suplimentarea de la trei zile la șase zile, din vocație la liberare condiționată, considerate ca fiind executate. Cu asta cred că ar trebui să faceți istoricul reglementării. Când analizezi o reglementare, vezi de unde a pornit, care au fost fundamentele, care a fost motivarea, rațiunea legiuitorului, să urmărești pe parcurs eventual modificările care au survenit, să vezi cine a făcut modificările”, a spus Toader, la Palatul Parlamentului.

Tudorel Toader a susținut că toți comandanții de penitenciar au știut ce au de făcut, au înțeles sensul legii, au înțeles că șase zile se consideră executate. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here