Sefa DNA este acuzată de represiune nedreaptă/Plangere penala pe numele lui Kovesi

0
872

Aflată în prezent în Costa Rica alături de Elena Udrea, fosta şefă a procurorilor antimafia Alina Bica se plânge că a fost anchetată abuziv, motiv pentru care a depus o plângere penală împotriva şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În plângerea pe care Alina Bica a depus-o la Parchetul General, prin fax, şefa DNA este acuzată de represiune nedreaptă, ca urmare a unei declaraţii făcute de omul de afaceri Horia Simu într-unul din dosarele în care este judecată fosta şefă DIICOT.

Horia Simu spunea în faţa magistraţilor că ar fi fost presat să declare împotriva şefei DIICOT, pentru a scăpa de arest preventiv, în 2015. Ca urmare a acelei declaraţii, Alina Bica a decis să facă plângere penală atât pe numele şefei DNA, cât şi pe numele unui procuror şef de secţie din cadrul DNA, a explicat avocatul fostei şefe DIICOT.

Reamintim că Alina Bica a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare în primă instanţă, pentru că ar fi primit bani de la Horia Simu pentru a închide un dosar penal aflat la DIICOT, iar acum procesul se apropie de final. (Paul D.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here