Dezbateri amuzante pe seama procedurilor administrative – Ziarul Incisiv de Prahova

0
84

Carmen Gheorghe, sefa Poliției Locale, achitată de Curtea de Apel Ploiești

Decizia instanței

Judecătorii Curții de Apel Ploiești au pronunțat, pe 25 noiembrie 2024, o decizie definitivă în cazul șefei Poliției Locale, Carmen Gheorghe, achitând-o de acuzațiile de complicitate la abuz în serviciu. Procesul a durat șapte ani și a fost legat de fapte presupus comise în perioada în care ea îndeplinea funcția de șef al Poliției Locale din Câmpina.

Acuzațiile și contextul

Carmen Gheorghe a fost acuzată în dosarul care a implicat și fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu. Instanța a respins apelul formulat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva sentinței anterioare pronunțate de Tribunalul Prahova, care deja dispusese achitarea sa. De asemenea, și Tiseanu a fost achitat pentru infracțiunile de trafic de influență și abuz în serviciu.

Reîntoarcerea în funcție

După această decizie, Carmen Gheorghe se va întoarce la conducerea Poliției Locale din Ploiești, continuându-și activitatea în cadrul instituției. Achitarea ei a fost un rezultat important nu doar pentru cariera sa, ci și pentru întreaga comunitate pe care o deservesc.

Concluzie

Decizia Curții de Apel Ploiești de achitare a Carmen Gheorghe constituie un final de lungă durată pentru un caz care a suscitat atenția publică pe parcursul anilor. Reîntoarcerea sa în funcție este un semnal de stabilitate pentru Poliția Locală și pentru cetățenii din Ploiești. Această hotărâre subliniază importanța independenței sistemului judiciar și a procesului echitabil într-un cadru legal.

Pe de alta parte, Cătălin Albu, fostul Director al Poliției Locale Ploiești, se confruntă cu probleme penale.

Panica în rândul polițiștilor corupți: Schimbări majore în ierarhia Poliției Române

Impactul Pierderii Șefiei PSD

Nervi și îngrijorare în tabăra polițiștilor corupți. Pierderea șefiei PSD de către Marcel Ciolacu a generat panică în rândul mafiei din interiorul Poliției Române.

Astfel, șeful chestorului Eduard Mirițescu nu va mai avea ocazia să obțină conducerea SPP, așa cum i s-a promis anterior. În consecință, Eduard Mirițescu nu va mai putea ocupa poziția de șef în ierarhia Ministerului Afacerilor Interne și va trebui să ia în considerare cu seriozitate sfaturile de a se pensiona înainte să fie prea târziu.

Contextul Corupției în Prahova

Corupția și poluarea au fost întotdeauna probleme de amploare în Prahova; de ce ar face excepție de la această normă oamenii legii din județ?

Rețeaua de Crimă Organizată

Beneficiind de o protecție solidă la cel mai înalt nivel, inspectorul general adjunct al Poliției Române, Eduard Mirițescu, a conceput o rețea de crimă organizată chiar în interiorul poliției, implicând polițiști de diverse grade, politicieni și un jurnalist implicat în șantaje.

Conducerea Grupării Mafiei (aici)

Chestorul Eduard Mirițescu se dovedește a fi un adevărat „Florian Coldea” al SRI-ului pentru M.A.I., liderul unei structuri mafiote în județul rafinăriilor de petrol. Această grupare este condusă de Mirițescu, împreună cu doi locotenenți: șeful interimar al IPJ Prahova, Ginel Preda, și fostul șef al Poliției Ploiești, Marcel Balan.

Implicarea Pseudo-Jurnalistului

Pseudo-jurnalistul Cătălin Stavri, considerat „soldatul” lui Andrei Volosevici, intermediază afacerile murdare ale rețelei.

Reacții la schimbările de conducere

După numirea adjunctului de la DGA Structura Centrală la conducerea IPJ Prahova și a unui specialist de la același departament ca șef al DGA Prahova, pierderea șefiei PSD de către Ciolacu le-a naruit planurile.

Viitorul rețelei de corupție

Rețeaua de polițiști corupți a intrat în fibrilație, având în vedere că noii șefi ai IPJ Prahova și DGA Prahova vor repune pe rol toate dosarele care au fost protejate.

Dosarele în așteptare (aici)

Dosarul lui Cătălin Albu este doar unul dintre cele care au fost ascunse de polițiștii corupți. Urmează o serie de alte dosare care vor fi investigate.

Concluzie

Se anunță nori negri pentru rețeaua de polițiști corupți, în timp ce noile autorități își propun să combată corupția din interiorul instituției.

Problemele legale ale lui Cătălin Albu

În altă ordine de idei, Cătălin Albu, fost director al Poliției Locale Ploiești, se confruntă cu probleme legale. După cum probabil știți, la conducerea Poliției Locale Ploiești s-a aflat o persoană cu competențe limitate, care este, de asemenea, nașul fostului primar Andrei Volosevici, actualmente inculpat în mai multe dosare de corupție, având nu mai puțin de opt astfel de cazuri pe numele său (aici).

Contextul politic și corupția

Grație numirii la conducerea Poliției Județene a unui profesionist venit din Direcția Generală Anticorupție, care nu face parte din grupurile de interese locale, subalternii acestuia nu au mai îndrăznit să prezinte situații distorsionate care ar fi putut conduce la decizii eronate. Acest lucru a condus la scoaterea dosarului nașului inculpat din sertare. Fostul șef al departamentului de achiziții a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești pe 14 aprilie 2022. Cătălin Albu este acuzat că nu a respectat o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, fiind de asemenea acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu. Deși Cezar Stoichiciu a câștigat definitiv un proces și avea dreptul să fie reangajat, Cătălin Albu nu l-a repus în funcție și a scos la concurs postul de consilier pentru achiziții publice.

Simulacrul de reangajare

Mai mult, Poliția Locală a încercat să realizeze un simulacru de reangajare. Astfel, Albu a emis o dispoziție de reangajare a lui Stoichiciu, însă a emis simultan și o dispoziție de eliberare din funcție, în aceeași zi. Prejudiciul estimat din această situație depășește 150.000 de lei. Pe 3 august 2021, Albu a emis decizia nr. 67, prin care Stoichiciu a fost reangajat conform deciziei instanței, cu obligația de a fi plătit pentru o perioadă de peste 5 ani, aproximativ 2 miliarde lei vechi.

Consecințele și abuzurile

Din păcate, nu s-au achitat și celelalte drepturi bănești, ceea ce l-a determinat pe Stoichiciu să se adreseze din nou instanței. Într-un act considerat de mulți ca fiind o bătaie de joc la adresa legii și a banilor cetățenilor ploieșteni, Albu a emis, în aceeași zi, o a doua decizie (nr. 68), interpunând o interpretare proprie a legii, prin care l-a destituit ilegal pe Stoichiciu, deși instanța ordonase reangajarea sa.

Ignorarea deciziilor legale

Așadar, Albu nu părea să-i pese de această decizie ilegală și de prejudiciul asupra bugetului local, având alte interese în ceea ce privește acest post din domeniul achizițiilor. Acțiunea de a reangaja și de a destitui în aceeași zi, fără o fundamentare legală și fără respectarea prevederilor articolului 492, alineatul 2 din Codul Administrativ, este considerată un abuz flagrant, deoarece au fost ignorate etapele necesare destituirii conform articolului 492, alineatul 3, litera f).

Acțiunea lui Stoichiciu

Conștient de acest abuz, Stoichiciu a formulat o plângere penală împotriva celor care au emis actele care i-au creat prejudicii.

Deși Hotărârea nr. 2831/2021 a Tribunalului Prahova a fost pronunțată pe 16 noiembrie 2021 și era executorie de la data emiterii, pe 26 ianuarie 2022, Albu a scos la concurs postul ocupat de cel care câștigase în instanță. Astfel, postul de funcționar public, pe care Albu era obligat să-l reangajeze pe Stoichiciu, a fost ocupat de altcineva.

Concluzie

Așadar, Cătălin Albu a încălcat legea, implicând în această situație și „Comisia de Talente”, care a participat la orchestrarea acestui concurs considerat ilegal. (Cerasela N.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here