Zewa și Organizația Salvați Copiii România investesc în lucrări de reabilitare în cadrul Secției de pediatrie a Spitalului Municipal Oltenița

0
113

În contextul în care, lunar, peste 1.000 de tineri pacienți solicită servicii medicale în cadrul ambulatoriului și camerei de gardă a Spitalului Municipal Oltenița, iar 120 dintre ei necesită îngrijiri spitalicești pe termen lung, secția de pediatrie se pregătește pentru o transformare majoră. Eforturile combinate ale Zewa și Salvați Copiii România vor asigura reabilitarea atât de necesară a grupurilor sanitare din această secție, urmărind astfel să atingă cele mai recente standarde în materie de igienă și confort.

Cu o investiție solidă de 50.000 de euro, proiectul promite să aducă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește infrastructura medicală a spitalului, care joacă un rol esențial în serviciile medicale oferite comunității din județul Călărași.

„Ne-am asumat un angajament ferm de a contribui la îmbunătățirea condițiilor din spitalele de pediatrie și suntem entuziasmați să vedem că publicul împărtășește aceeași viziune cu noi. În parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România și prin direcționarea a 1% din vânzările noastre din perioada promoției, planificăm să aducem transformări esențiale secției de pediatrie de la Spitalul Municipal Oltenița. Este un pas major către crearea unui mediu mai sănătos și confortabil pentru micii pacienți și familiile lor”, a declarat Iulia Pascu, Brand Manager Consumer Tissue South East Europe în cadrul Essity (deținătorul mărcii Zewa).

Fiind unul dintre cele mai importante centre medicale din regiune, Spitalul Municipal Oltenița are o secție de pediatrie cu o activitate continuă. Optimizarea condițiilor în care sunt tratați micuții pacienți nu reprezintă doar o nevoie, ci și o datorie pentru a asigura un mediu corespunzător de recuperare, atât pentru copii, cât și pentru familiile acestora.

Reflectând asupra motivației din spatele acestui efort, Iulia Pascu a declarat: „Înțelegem necesitățile comunităților în care activăm și mereu suntem în căutare de modalități prin care să aducem un impact pozitiv. Inițiativa cu Spitalul Municipal Oltenița a început să prindă contur cu aproximativ un an în urmă, când am realizat că există o nevoie imensă de îmbunătățire a condițiilor în spitalele de pediatrie din România. A fost un proces aprofundat de cercetare și dialog cu partenerii noștri de la Salvați Copiii România pentru a ne asigura că acțiunile noastre vor avea un impact real și durabil. Catalizatorul acestei inițiative a fost dorința noastră de a oferi înapoi comunității și de a contribui la crearea unui mediu mai bun și mai sigur pentru copiii care au nevoie de îngrijiri medicale. Credem cu tărie în puterea parteneriatelor și a acțiunilor concrete pentru a aduce schimbări pozitive în societate.”

 Calitatea serviciilor medicale depinde, într-o mare măsură, de tehnologiile medicale disponibile în spital, de performanța și eficiența acestora, dar în același timp și de existența unor condiții care să nu pună în pericol pacientul prin infectare cu alte infecții pe timpul spitalizării. În acest context, modernizare și dotarea spitalelor poate contribui la creșterea calității serviciilor medicale și oferirea unui spațiu care să le ofere pacienților siguranță și protecție. Copiii, în mod special cei născuți prematur reprezintă o categorie specială cu un potențial mai mare de expunere la infecții sau diferite boli care se pot transmite ușor, din aceste cauze spitalele trebuie să fie renovate și modernizate. Renovările în cadrul secțiile de pediatrie pot avea un impact semnificativ asupra recuperării copiilor prin crearea unui mediu mai plăcut, mai confortabil și mai funcțional. De asemenea, grupurile sanitare curate și igienice din spitalele de pediatrie sunt esențiale pentru reducerea infecțiilor nosocomiale (infecții dobândite în spital) și pentru menținerea sănătății copiilor și a personalului medical.  Toate acestea pot reduce stresul, promova confortul și contribui la un proces de recuperare mai eficient și mai pozitiv pentru copii și familiile lor.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

„Suntem conștienți de responsabilitatea enormă pe care o avem în fața comunității noastre. Fiecare zi aduce noi provocări în oferirea serviciilor medicale, mai ales atunci când ne gândim la copiii care trec pragul spitalului nostru. Parteneriatul cu Zewa și Organizația Salvați Copiii România ne oferă o șansă reală de a îmbunătăți condițiile în care ne îngrijim de sănătatea lor. Este o mărturie a faptului că, atunci când comunitatea și sectorul privat colaborează, putem atinge standarde mai înalte și putem asigura un viitor mai bun pentru cei mici”, a declarat Ion Cîmpeanu, Managerul Spitalului Municipal Oltenița.

Proiectul vizează renovarea a 10 grupuri sanitare dedicate pacienților din secția de pediatrie a Spitalului Municipal Oltenița. Lucrările de modernizare au început în luna septembrie, iar conform celor mai recente estimări, acestea vor fi finalizate la finalul lunii decembrie. Această inițiativă are scopul de a îmbunătăți condițiile de igienă și confort pentru pacienți și personalul medical, contribuind la creșterea calității serviciilor medicale oferite în cadrul spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here