Cum să-ți ajuți copilul să umple golurile de cunoștințe

0
187

Se întâmplă ca, de multe ori, în parcursul lor școlar, copiii să se întâlnească cu o materie predată în grabă, un concept neînțeles pe moment sau, pur și simplu, noțiuni mai dificile ce necesită câteva explicații suplimentare. Ce e de făcut atunci când un copil pare să aibă anumite lacune, anumite goluri de cunoștințe, și cum îl putem ajuta să le umple?

În primul rând, putem încerca să îi explicăm chiar noi aceste concepte, în special dacă lecțiile acestea i-au fost predate de curând. Ajutându-ne de diferite materiale din manual, de notițele de la școală ale copilului sau chiar de materiale disponibile pe internet, putem trece împreună încă o dată prin materia care i-a fost predată, cu speranța că stilul nostru didactic îi va fi de ajutor.

În cazul în care lecțiile acestea i-au fost predate cu mai mult timp în urmă și nici noi nu le stăpânim atât de bine încât să reușim să îi explicăm copilului într-un mod logic și organizat ce are de făcut, atunci este cazul să apelăm la ajutor, spre exemplu, la meditatori. În primă fază, putem încerca să folosim resursele care ne sunt puse la dispoziție pe internet: filmulețe educative ce oferă explicații, exerciții rezolvate, materiale suplimentare de citit și fișe cu exericiții – toate acestea pot ajuta copilul să înțeleagă, în cele din urmă, ce are de făcut.

Dacă, totuși, avem de a face cu un conținut foarte specific, greu de găsit chiar și pe internet, atunci este cazul să luam legătura cu un profesor în vederea stabilirii câtorva sedinte de meditatii  pentru a umple golurile de cunoștințe. Meditațiile pot fi un mod foarte eficient prin care copilul să poată ajunge cu materia la zi, pentru că acestea sunt concentrate exact pe noțiunile pe care copilul tău nu le stăpânește.

Indiferent de metoda pe care o vei alege pentru a-ți ajuta copilul să umple golurile de cunoștințe, nu uita că perseverența este cheia spre succes. Exercițiile și repetiția sunt cele care vor fixa cunoștințele copilului tău în memoria sa de lungă durată, așa că încurajează-l ori de câte ori poți să repete și să pună în aplicare ceea ce a învățat la școală. De asemenea, este la fel de important ca acesta să îți spună când are nevoie de ajutor pentru a înțelege mai bine materia predată, astfel încât să își formeze o bază de cunoștințe bine consolidată și solidă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here