”Anaconda” s-a întors!

0
402

(Preluare National – Catalin Tache):

Mulți inițiați ai sistemului au considerat că decretul semnat de Klaus Iohannis privind trecerea în rezervă a generalului Elena Istode reprezintă adevăratul moment de cotitură al resetării activității Serviciului Român de Informații. Pensionarea ”Anacondei” fiind din acest punct de vedere mult mai importantă chiar și decât ”ejectarea” generalului Florian Coldea de la vârful serviciului. Serviciu din care, odată cu ”Lotul Anaconda” părăsea sistemul atât principalul colaborator al Elenei Istode, ”Păluga” Sorin Cosma, cât și alți generali care activaseră în zona gri a acoperiților SRI. Și dacă o fi uitat cineva sau chiar s-a îndoit vreodată de influența pe care o avea Elena Istode la nivelul vechii gărzi din SRI este suficient să amintim doar că la un moment dat aceasta coordona cohortele de ofițeri acoperiți din presă, Ministerul de Interne, ANAF sau alte instituții cheie ale statului român! Asta după ce o bună perioadă a fost șefa uneia dintre cele mai importante structuri din cadrul Serviciului Român de Informații, prolifica Direcție de Securitate Economică. Acolo unde a fost ”plantată” de chiar vechiul său partener de combinații, ”Păluga” Sorin Cosma. Și unde ”Anaconda” –colegii de la Grădiștea a fostei secretare a unui sindicat din Giurgiu încă își amintesc bine cum s-a ales Elena cu această poreclă din stagiul de pregătire TR!- ar fi folosit ANAF-ul infiltrat până la vârf de ofițerii detașați sau acoperiți ai SRI ca pe o adevărată ”măciucă țigănească”! Controalele la comandă ale Direcției Antifraudă fiind unidirecționate strict prin intemediul notelor informative ale structurii de informații economice și astfel îndreptate împotriva societăților concurente firmelor sub acoperire ale SRI!
”Anaconda” se poate baza și pe ”Păluga” Sorin Cosma…


Iată însă că, în cele din urmă, generalii de brigadă Elena Istode și Sorin Cosma au fost ”evacuați” din SRI, printr-o acțiune care se anunța drept începutul ”marii curățenii” promisă de Eduard Hellvig la nivelul serviciului. Iar după cum dezvăluiam la acea vreme, deja era pregătită și comisia de anchetă care să verifice mai multe cazuri suspectate a fi fost ”gestionate” de cuplul Istode – Cosma prin intermediul Direcției de Securitate Economică și ”anexa” ANAF, precum Oscar Downstream SRL sau Medicare Tehnics SRL, ca să dăm doar două exemple… Astfel că lucrurile păreau să intre în normal. Numai că, de atunci singura mișcare pe frontul nevăzut al ”Rezistenței” rezerviștilor de la vârful SRI a fost ”penetrarea” Băncii Naționale a României de către generalul Sorin Cosma, după ce ”Păluga” a fost recuperat de către guvernatorul Mugur Isărescu ca și consilier personal pe problema transportului de valori. În schimb, de Elena Istode nu se mai știa nimic, probabil și actuala conducere a SRI culcându-se astfel pe urechea că aceasta s-a retras pe undeva pe Coasta de Azur, acolo unde de altfel oricum obșnuia să își petreacă dintotdeauna vacanțele.
Hellvig, noi probleme cu rezerviștii din vechea gardă
Numai că un raport de ultimă oră ar trebui să alerteze de urgență și contrainformațiile SRI! Pentru că ”Anaconda” nu doar că s-a întors, dar este și mai ”agresivă” decât oricând! Băgând deja spaima la un anumit nivel al mediului de afaceri, acolo unde patronii care deja se simt ”ținte în mișcare” se tem că le vor fi ”înghițite” una după alta societățile comerciale românești. Desigur, cele care prin domeniul de activitate stau în calea ”vechilor firme paravan” desprinse între timp de sub tutela Direcției de Securitate Economică…
Avertisment pentru ”Lord”…
De ceva vreme s-au înmulțit informările la nivelul altor servicii secrete privind ”atacuri raider” specifice, declanșate asupra unor firme care au mai înfruntat și în trecut ”prigoana binomului”. Și uite cum tocmai când credeau că lucrurile s-au liniștit, mulți patroni autohtoni simt că s-a întors ”coșmarul”! Și că unele dintre ultimele controale în suveică declanșate împotriva lor ar fi rezultatul unor ”informări” ca pe vremea Elenei Istode în fruntea Direcției de Securitate Economică. Și cum la acest nivel chiar că nimeni nu este singur pe ”strada sistemului”, sursele noastre susțin că la nivelul altor structuri ar fi fost deja finalizate verificările privind identificarea celor care s-ar afla în spatele acestei operațiuni.
Controalele ANAF, ”măciuca țigănească” a Informațiilor Economice
Astfel că în nu puține birouri s-a exclamat deja, cu surprindere, că ”Anaconda s-a întors”! Însă ținând cont de ”legendarea” încă extrem de puternică al cercului relațional personal extrem de influent al generalului de brigadă Elena Istode, ca și de cutuma ca fiecare serviciu să își spele ”rufele murdare” în propria-i familie, totul s-a rezumat momentan la aceste note informative. Pe care însă actuala conducere a SRI-ului ar fi bine să le ia în serios și să desfășoare propriile activități contrainformative pentru aflarea deplină a adevărului. Și mai ales dacă mai sunt ofițeri activi care mai răspund încă la comanda ”Anacondei”. Mai ales că, după cum bine o știe orice șef de serviciu secret, rezerviștii reprezintă întotdeauna o vulnerabilitate de luat în seamă.Iar chiar dacă la un anumit nivel al sistemului Eduard Hellvig este caracterizat cu simpatie drept un adevărat ”Lord”, această atitudine diplomatică a șefului SRI poate fi privită cu totul altfel de către alte grupuri de interese. Și, culmea, chiar de către proprii oameni, aflați încă în directa sa subordine sau trecuți deja în rezervă. Astfel că ”pontul” întoarcerii în afaceri a Elenei Istode ar trebui privit ”în Pădure” doar ca o mână colegială întinsă pentru contrainformațiile SRI-ului, cele care în mod normal ar trebui să știe ce au de făcut din acest moment. Mai ales ținând cont de spiritul de vendeta care încă bântuie gruparea rezerviștilor din vechea gardă…Însă ”avertismentul” ar trebui luat extrem de în serios și de cei care s-au implicat în această operațiune, indiferent de structura din care fac parte. Sau barem să verifice înainte de a se lăsa ”cu număr” dacă acțiunea este girată sau nu și de actuala conducere a SRI sau este doar una ”pe persoană fizică”… Și asta până ce nu este prea târziu…

Articolul ”Anaconda” s-a întors! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here