Solicitare oficiala catre ALDE Prahova

0
452

Dupa ce ziarul Incisiv de Prahova a dezvaluit cum „UE a anticipat pandemia generată de coronavirus: l-a finanțat pe PINTOIU de România cu fonduri europene pentru lumânări, coșciuge și colivă”, in acest articol va prezentam activitatea infractionala a gruparii de criminalitate economico-financiara organizata coordonata de tandemul Gratiela – Pintoiu la Hale si Piete SA Ploiesti.

UE a anticipat pandemia generată de coronavirus: l-a finanțat pe PINTOIU de România cu fonduri europene pentru lumânări, coșciuge și colivă


Consilierul judetean Pintoiu Toma, care apartine grupului politic ALDE Prahova s-a folosit si se foloseste de pozitia lui politica pentru a se imbogati nejustificat, fiind suspectat de trafic de influenta, luare de mita, evaziune fiscala, infractiuni compatibile competentelor D.N.A.
Va dezvaluiam ca activitatea infractionala a gruparii de criminalitate economico-financiara organizata coordonate de Yubi si Gratiela Leocadia Gavrilescu, in prezent deputat (ajuns de pe listele ALDE), fost ministru al mediului si vice-premier in mai multe guverne a facut obiectul monitorizarii unor servicii secrete cu competenta pe domeniu.
Vă capacităm atenția cu ideile principale din textele viitoare, care sunt acum doar simple aspecte interesante menţionate în treacăt, ideile importante urmând a fi dezvoltate apoi pe larg. Sunt punctări absolut necesare pentru conturarea rezultatelor investigației noastre jurnalistice, o documentare exhaustivă.
O mica/scurta sinteza:
I. Profitand de functia de Presedinte al Consiliului de administratie al SC Hale si Piete SA Ploiesti, Pintoiu Toma a inchiriat intregul etaj superior al Halei Ploiesti, firmei chineze Jin Market Universal, aceasta avand sediul in Voluntari, str G___ nr 25, judet Ilfov, fara a-i solicita plata chiriei pe perioada 1 septembrie-30 noiembrie 2019.
Ca urmare a acestui fapt, prejudiciul creat este de 62346 ron.
In randul angajatilor SC Hale si Piete SA se comenteaza ca Toma Pintoiu ar fi luat cca 20.000 ron „spaga” in schimbul acestei facilitati.
II. Patronul firmelor SKY LIST „MAMMA MIA si al hotelului Tudors din Ploiesti are datorii catre SC Hale si Piete SA in valoare de aproximativ 200.000 – 300.000 ron, in schimbul carora „sponsorizeaza” activitatile si intrunirile membrilor ALDE Prahova asigurand protocoalele acestora (alimente si bauturi alcoolice).
III. Firma de mobila ARMA MOB isi desfasoara activitatea de ani de zile in Halele Centrale Ploiesti, deasupra pescariei, in mod ilegal, fara a avea contract de inchiriere, „cotizand” lunar sume de bani directoarei SC Hale si Piete SA – doamnei Mariana Pepelea si lui Yoma Pintoiu.
IV. Firma de paza Integra Guard este suspecta de spalare de bani, in efectuarea contractului pe care il deruleaza cu SC Haale si Piete SA, aceasta, in decurs de doi (2) ani si-a schimbat de (3) trei ori numele firmei. Isi desfasoara activitatea cu un numar mai mic de angajati decat cei specificati in contract, avand si angajati fictivi, Cei care primesc lunar bani din acesta firma sunt Mariana Pepelea, Toma Pintoiu si jurista Mihaela Pauna.
V. Directoarea Mariana Pepelea a obligat salariatii din subordine sa incheie asigurari de sanatate si viata la firma la care a lucrat – SC GENERALLI.
VI. S-au facut angajari la SC Hale si Piete SA ale unor persoane, fara studii si comptetnte, asigurandu-le salarii foarte mari. Enumeram cateva exemple:
a) Misca Nicolae, de meseri lautar, angajat ca Sef de Piata Vest, avand salariul de 3500 ron/luna, in schimbul a 2500 Euro dati lui Mariana Pepelea si lui Toma Pintoiu;
b) Cernat, de meserie fierar betonist, Sef Piata Nord, avand salariul de 4000 ron/luna;
c) Pancovici, 7 clase, samsar de masini, angajat Adjunct Sef Piata Nord, avand salariul 3500 ron/luna, contra unei spagi de 1000 de Euro;
d) Fata lui Pancovici, angajata Sef Serviciu Protectia muncii, spaga 1000 Euro, etc
VII. Se fac afaceri de catre Mariana Pepelea si Toma Pintoiu cu inchirierea tarabelelor, cu ocazia Zilei Recoltei si a Targului de Craciun. Pentru o taraba, pretul oficial este de 1400 ron. Cei doi practica urmatoarele preturi: 16 tarabe fara bani, 20 tarabe cu 1400 ron si 10 tarabe cu 4000 ron, „comisionul” lor fiind cele 16 tarabe care nu figureaza in actele contabile, aici regasindu-se doar 30 tarabe.
VIII. In privinta licitatiilor pentru spatiile apartinand SC Hale si Piete SA, acestea se desfasoara astfel: se liciteaza sume foarte mari, pentru a se castiga licitatia, apoi, dupa o luna de zile, cu acordul lui Toma Pintoiu si Marianei Pepelea, se reduce chiria cu 1/4 din valoarea initiala. Apoi, „comisionul” aferent (mii de ron) revine celor de mai sus mentionati. Vom reveni. (Cristina T.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here