”Să fim cu toții gazdele orașului!” – îndeamnă Primăria Miercurea Ciuc pe toți locuitorii municipiului

0
207

Potrivit prognozei meteorologice, în următoarele zile ne putem aștepta la ninsori. Primăria și firma de salubrizare se pregătesc pentru ninsori, dar și cetățenii trebuie să fie pregătiți. Numai împreună putem să evităm problemele de trafic și rănirile personale, care pot fi cauzate de acumulările de zăpadă, gheață.

Consiliul Local Municipal Miercurea Ciuc are ca act de bază în acest sens Hotărârea nr. 80/2004 modificată și completată ulterior, privind „Normele de bună gospodărire pe teritoriul municipiului Miercurea Ciuc”. Articolul 35 stabilește:

  • Persoanele fizice și juridice care au în folosință imobil cu orice titlu și asociațiile de proprietari sau de locatari de la blocurile de locuit sunt obligate să asigure ori de câte ori e necesară curățarea trotuarelor de zăpadă și gheață pe porțiunile aferente imobilelor.
  • Zăpada și gheața se depozitează pe partea carosabilă a arterelor de circulație la 30 cm de la bordura trotuarului, lăsând libere gurile de scurgere ale canalelor, fără a stânjeni circulația autovehiculelor.
  • Scoaterea acestora în stradă ori pe trotuar din curți este interzisă.

Deasemenea, articolul 59 stabilește: „Acoperișurile, balcoanele, jgheaburile și burlanele vor fi curățate de zăpadă și de țurțuri de gheață prin grija proprietarilor, administratorilor sau chiriașilor, necurățarea lor constituind contravenție.”

Amenzile sunt 78–180 de lei pentru persoane fizice, respectiv 120–540 de lei în cazul persoanelor juridice.

Scopul nu este amendarea cetățenilor.

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc cere orășenilor curățarea trotuarelor, și solicită șoferilor să parcheze într-un mod prudent, ca să nu împiedice plugurile de zăpadă în munca lor. Să fim gazde bune ai acestui oraș, să creăm condițiile necesare pentru circulația în siguranță și în timpul iernii!

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here