Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț: Lucrările la Blocul Operator de la Ortopedie și Urologie, finalizate

0
533

*președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a participat la recepția lucrărilor de reabilitare *finanțarea lor este asigurată de Consiliul Județean Neamț și depășește 400.000 de lei

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a verificat, în cursul zilei de astăzi, spațiile în care vor funcționa Blocul operator al secției de Ortopedie și cel pentru mici intervenții endoscopice al secției de Urologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, la finalul lucrărilor de modernizare. În perioada următoare vor ajunge noi dotări, pe lângă cele existente, care vor fi asigurate cu fonduri pe care le-a primit Spitalul Județean de la Ministerul Sănătății și de la Consiliul Județean.

În cadrul blocului operator Ortopedie au fost reabilitate două săli de operație, sala de procesare instrumentar, zona pentru spălare și îmbrăcare sterilă, anticamera săli de operație cu uși automatizate, camera post-operator și camera protocoale operatorii.

La Blocul operator de mici intervenții endoscopice al Secției Urologie au fost modernizate sala de intervenție și camera pentru pregătirea personalului.

Finanțarea acestor lucrări de reabilitare este asigurată de Consiliul Județean Neamț și depășește valoarea de 400.000 de lei.

În incinta Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț se desfășoară diverse lucrări de modernizare, astfel încât unitatea să arate impecabil și activitatea medicală să se desfășoare în condiții excepționale. Acum, intervențiile la Blocul operator al Secției Ortopedie și cel pentru mici intervenții endoscopice la Secția Urologie au ajuns la final și am participat la recepția lucrărilor. Am vrut să văd cum arată respectivele spații. Urmează să ajungă și dotările necesare și pot spune că încă un proiect din cadrul Spitalului Județean a ajuns la final. Am urmărit pas cu pas realizarea lucrărilor, pentru că vreau ca tot ce se face să fie de calitate și la termen. Îmi doresc un loc de muncă modern și utilat la nivel european pentru specialiștii din spital și cele mai bune condiții de tratament pentru pacienți. Prin tot ceea ce se realizează la nivelul acestei unități sanitare urmăresc creșterea calității actului medical, astfel încât să fie tot mai puțini pacienți din județul Neamț care aleg să se trateze în clinici din alte zone ale țării“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Tot în cursul zilei de astăzi, șeful CJ Neamț a verificat și stadiu pregătirilor care se fac în spațiul în care va funcționa noul computer tomograf, care va deservi Unitatea de Primiri Urgențe.

În acest an, în spitalele din județul Neamț s-au investit ori urmează a se investi până la 31 decembrie, pentru modernizări și dotări, 19,520 milioane de lei. Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Neamț.

Defalcat, Spitalul Județean a primit 10,410 milioane de lei, Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie“ Târgu Neamț – 3,488 milioane de lei, Spitalul Municipal Roman – 3,444 milioane de lei, Spitalul Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae“ Bicaz – 1,813 milioane de lei, iar Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani – 469.000 de lei.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here