Centrala termica pe gaz cu condensatie

0
566

Centrala termica in condensatie fara niciun dubiu, un echipament termic, special conceput pentru a incalzi apa pe care o utilizati in viata de zi cu zi. Centralele termice prin condensatie sunt modele nou aparute pe piata, cunoscute datorita tehnologiei de condensatie, pentru a determina cresterea randamentului aproximativ pana la 100 %.

Sa vedem in cele ce urmeaza cum functioneaza centralele termice prin condensatie, care este randamentul energetic, preturile de pe piata si alte aspecte importante de care trebuie sa tineti cont in momentul in care va achizitionati o centrala termica in condensatie. Asadar, sa incepem cu locul in care va fi plasata centrala dumneavoastra.

Plasarea centralei termice

In primul rand trebuie sa va asigurati ca centrala termica este plasata intr-o zona foarte bine izolata si asta pentru ca aceasta sa poata functiona la capacitate maxima si sa nu va creze probleme pe viitor, astfel incat sa aiba o durata de viata cat mai lunga. Cu siguranta ca stiti ca exista mai multe tipuri de centrale, astfel incat vom face o mica comparatie intre centralele termice clasice si centralele termice in condensatie. Principala diferenta consta in gradul eficientei energetice. Astfel incat, in ceea ce priveste centralele clasice se inregistreaza un randament de aproximativ 95%, in comparatie cu centralele termice in condensatie, care au un randament de aproximativ 110%. In general oamenii pun accent pe consumul de combustibil, iar cel mai important este ca acesta sa fie cat mai mic.

Tipul centralelor

De asemenea, in cazul oricaror tipuri de centrale, este important sa fie montat un crono-termostat cu scopul ca centralele sa functioneze cat mai eficient si sa aiba un randament maxim.

De altfel, randamentul poate fi influentat si de suprafata in care este montata centrala termica, mai exact in cazul in care centrala este montata intr-un apartament, importante sunt apartamentele de langa si cat de izolate sunt acestea. In conditiile in care totul este foarte bine izolat, atunci nu trebuie sa va faceti griji suplimentare, intrucat pierderile de caldura nu vor exista.

O solutie eficienta

Asadar, o centrala termica pe gaz in condensatie este absolut o achizitie care merita toti banii, mai ales atunci cand frigul ne bate la usa, si zilele geroase de iarna alunga temperaturile ridicate. De altfel, este unul din electrocasnicele pe care orice persoana trebuie sa le aiba.

Desi, aparent, costurile sunt oarecum ridicate, veti avea ocazia sa sesizati faptul ca intreaga investitie merita toti banii, avand in vedere faptul ca veti benefia de un confort pe masura asteptarilor, dar si a cheltuielilor. Astazi, pe piata sunt extrem de multe companii care se ocupa cu acest domeniu si care comercializeaza tot felul de centrale termice, fie ele clasice sau in condensatie, cert este ca se gasesc de toate tipurile in functie de dorintele drumneavoastra, incepand cu branduri de top si pana la cele cu un pret mai mic.

Tipuri de centrale

  • Centrala electrica;
  • Centrala pe gaz;
  • Centrala pe lemne;
  • Centrala pe peleti.

Desi, la ora actuala exista o intreaga gama de centrale termice, care difera unele de altele prin diverse caracteristici, recomandat este sa optati pentru cele aparute recent, chiar daca preturile sunt mai mari, intrucat tehnologiile sunt de ultima generatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here