Sorina Pintea vine la SJU Ploiesti sa lamureasca problemele

0
678

Sorina Pintea vine la SJU Ploiesti sa lamureasca problemele. Ea se va întâlni, de la ora 15:00, cu toți șefii de secție și cu toată conducerea unității.

Managerul SJU Ploiești, Marius Niculescu, a declarat pentru Ziarul de Ploiești că această discuție va calma situația tensionată apărută după controlul ministrului Sănătății, de săptămâna trecută.

„Doamna ministru a fost delicată, în timpul controlului, și a nu vrut să ne critice foarte mult. A găsit niște lucruri care nu sunt în regulă, într-adevăr, și de care suntem conștienți, cum ar fi problema curățeniei, a existenței unor scaune tapițate interzise într-un spital, pentru că nu pot fi sterilizate, a lipsei spațiului necesar cazării pacienților, situație generată de modernizările care au avut loc pe fiecare etaj în parte, de ineficiența comunicării la Unitatea de Primiri Urgențe cu aparținătorii pacienților etc. Suntem la jumătatea drumului și recunoaștem acest lucru. Pe de altă parte, s-au făcut și lucruri bune, iar reacția vehementă a cadrelor medicale are legătură cu acest aspect, deoarece nu ar vrea să pierdem ajutorul pentru continuarea dotării cu aparatură modernă, pentru extinderea UPU, pentru apariția unui nou corp de clădire unde să mutăm toate secțiile de chirurgie și să eliberăm astfel spațiile pentru saloanele destinate pacienților ș.a.m.d. Cred că a fost ca un fel de răbufnire a tuturor frustărilor acumulate din cauza lipsei unui număr suficient de specialiști, de numărul mare de cazuri tratate zilnic, de efortul depus care a dus la epuizarea unor colegi. De la momentul controlului noi am luat niște măsuri și sper ca doamna Sorina Pintea să se lămurească și să ne lămurească, astfel încât să continuăm ceea ce am făcut bine până acum și să îmbunătățim aspectele negative constatate„, a precizat managerul Marius Niculescu.

Acesta a precizat că își menține demisia depusă, dar dacă se va constata că eforturile sale și proiectul de management au rezultate pozitive este posibil să candideze încă o dată.

Mandatul său a expirat pe 25 martie, iar postul a fost scos din nou la concurs pe 3 aprilie.

„Eu nu țin cu dinții de această funcție. Asigur continuitatea conducerii, pentru ca lucrurile să poată funcționa în mod normal. Înainte de a veni aici am lucrat la o firmă privată de salubritate, pe parte financiară, iar în 2014 am câștigat postul de Director economic la Spitalul de pediatrie din Ploiești. Încerc, alături de toți colegii mei, să îmbunătățesc dotarea Spitalului de Urgență, să îl modernizez și să obținem un alt statut. Medicii au văzut ceva schimbări în bine, din acest motiv mă susțin. Și tot din această perspectivă nu am acceptat nici eu demisia șefilor de secție, care chiar s-au zbătut pentru ca serviciile furnizate să se îmbunătățească”, a mai spus Marius Niculescu.

Alături de managerul unității medicale, și-au mai depus demisiile directorul medical și directorul de îngrijiri medicale, ultimele două fiind valabile începând de astăzi.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here