Generalul Pahontu, ”muma” pentru seseisti, ”ciuma” pentru restul sepepistilor

0
890

Iata ca, la doar cateva zeci de ore dupa ce presedintele Klaus Iohannis le punea o noua  stea pe umeri adjunctilor Balasa si Cretu, asa-zisa protectie interna de la Serviciul de Protectie si Paza o punea de propria zi de 1 Decembrie. Una la care, dupa niscai executii sumare si deportari pe la Centrul de Pregatire s-a auto-recompensat cu crearea a noi si noi functii, toate aducatoare de generoase prime de conducere. Astfel ca in timp ce restul sepepistilor s-au trezit cu banii de haine ”smenuiti” de conducere si cu taierea sporurilor pentru care au bagat ore suplimentare, sambete si duminici la greu, de au ajuns sa se certe cu familiile acasa, seseistii din structura condusa de colonelul Dumitru Voroneanu geme de sefi si sefuleti carora ”mosul” le-a adus functii cu prime de conducere, ”OSCAR”-uri, avansari si alte fonduri operative nelimitate.

Totul doar pentru a continua misiunea deja masochista de a incerca sa opreasca ”hemoragia informativa” catre ”National”. Asistam deci la o noua ciudatenie a politicii manageriale a generalului Lucian Pahontu, cel care in timp ce le taie pe capete banii sepepistilor care muncesc, le da prime de conducere celor care de doi ani de zile nu au reusit sa afle cine ”da informatii lui Tache”, ” cine ”da informatii prin intermediari” sau cine ”a primit bani pe informatii”, cu tot cu detectorul  lor de minciuni unde pun astfel de intrebari ”incrucisate”. Astfel ca dupa ce i-am acordat ragazul necesar de a face noi promisiuni puse pe seama vechilor colegi ”din Padure” si l-am lasat sa se instaleze pe functia de comandant adjunct al lui Dumitru Voroneanu la conducerea U.M. 0163 H, ii uram mult succes locotenent colonelului Felix Dicu in noua si delicata sa pozitie.

Pret pe capul lui Balasa

De asemenea, interesant este ca pe langa ”fabrica de functii cu prime de conducere” care deja produce pe stoc la SSI-ul lui Voroneanu, de o generozitate asemanatoare s-au bucurat si multi din ”urecheatii” lui Chirila de la SDI. Cu toate ca acestia nu joaca la fel de sus ca Voroneanu si Dicu, cei care, in afara vechilor legaturi de ”chiriasi”  au pus acum un adevarat pret pe ”capul” generalului Daniel Balasa. Cel a carui functie de director adjunct pe domeniul informativ, daca acesta ar fi ”documentat” pe tava generalului Pahontu ar urma sa-i revina tocmai colonelului Voroneanu, care si-o doreste mai mult decat orice, in timp ce Dicu ar mai urca si el o treapta. Numai ca spijinul mult asteptat ”din Padure” s-ar putea sa nu mai vina, oamenii seriosi de acolo avand si alte preocupari oficiale decat sa-si riste carierele pentru cineva care in trecut, ce-i drept, i-a servit si el. Dar la masa, nu cu IP-uri…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here