Dacă preşedintele Iohannis îşi dorea cu adevărat o justiţie independentă şi ca România să fie un adevărat stat de drept, trebuia să denunţe din primul moment protocoalele dintre SRI-DNA

0
700

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a opinat miercuri, după ce şeful statului a sesizat CCR şi Comisia de la Veneţia pe tema legilor Justiţiei, că s-a declanşat un conflict între Preşedinţie şi Parlament. De asemenea, liderul ALDE a mai susţinut că, dacă preşedintele Klaus Iohannis ar fi fost cu adevărat preocupat de statul de drept, nu de „o caricatură de stat de drept”, ar fi denunţat protocoalele SRI.

„Cred că se declanşează un conflict interinstituţional între preşedinte şi Parlament, lucru pe care eu aş fi vrut să îl evităm, dar putem să acceptăm şi o astfel de situaţie. Dacă preşedintele este cu adevărat preocupat şi îşi doreşte o justiţie independentă şi ca România să fie un adevărat stat de drept, nu o caricatură de stat de drept, atunci ar fi trebuit, după părerea mea, să denunţe din primul moment protocoalele dintre SRI-DNA şi o serie de alte instituţii din justiţie, lucru care până astăzi nu s-a întâmplat. Are la îndemnână acest instrument, pentru că el conduce CSAT”, a declarat Tăriceanu. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here