Acoperis pentru casa ta

0
825

Acoperis pentru casa ta

 

 

Pentru realizarea unui acoperis este necesar sa aveti minimul de cunostinte in acest domeniu, astfel incat cea mai buna varianta ar fi sa contactati o echipa de specialisti in dulgherie care va sti exact de ce acoperis aveti nevoie, in ce conditii poate fi realizat, raportat la casa dumneavoastra.

Constructia unui acoperis implica anumite costuri destul de crescute si deloc de neglijat. De aceea, o persoana care nu lucreaza in acest domeniu ci doar se “pricepe” poate ajunge sa scoata mai multi bani din buzunar decat daca ar apela la un profesionist. Desi acoperisul este ultima etapa de constructia unei case, el este cel care are cea mai mare importanta, deoarece fereste locuinta de intemperii.

Un montaj acoperis nu inseamna numai invelitoarea, ci implica realizarea unei lucrari ce trebuie sa fie obligatoriu de durata, de aceea acoperisul trebuie realizat in conformitate cu planurile propuse de arhitect.

Structura unui acoperis cuprinde: placa din beton sau planseu de lemn/metalic; talpa (daca este cazul); cosoroaba; pop (cand este cazul); pana; contrafise (daca este cazul); cleste; caprior; astereala; rigle de lemn; coama; invelitoarea acoperisului.

Crearea unui acoperis trainic este esentiala din punctul de vedere al termoizolatiei, al hidroizolatiei sau al izolatiei fonice de aceea se recomanda a se folosi cele mai bune material. Un acoperis este alcatuit, in linii mari, din: sarpanta, invelitoare si elemente auxiliare.

Sarpanta acoperisului poate fi realizata din mai multe tipuri de material, de la lemn si pana la fier sau chiar beton armat. Cu toate acestea, cea mai avantajoasa varianta de constructie a sarpantei este cea din lemn, fiind mult mai ieftina si destul de rezistenta si eficienta. Sarpanta din beton armat se recomanda rare, mai ales in cazul unor constructii de dimensiuni foarte mari. Aceasta este ultima lucrare efectiva a locuintei, fiind cea care incheie constructia locuintei. De aceea, trebuie acordata multa atentie fiecarui detaliu in parte.

Fara nicio indoiala, sarpanta din lemn este o solutie ieftina de constructie a acoperisului, dar si o modalitate destul de rapida de construire a acestuia. In plus, o sarpanta din lemn mai are un mare avantaj – acela al greutatii mult mai reduse comparativ cu sarpanta din fier sau din beton armat. Comparativ cu elementele din metal, lemnul este potrivit unor case de marimi potrivite, locuintele sau imobilele mai mari fiindu-le mai potrivita sarpanta din fier sau beton armat. Unul dintre dezavantajele sarpantei din metal este acela ca nu pot fi deschideri foarte mari, grinzile din lemn nefiind foarte lungi, de numai cativa metri.

Acoperisul din metal, de exemplu din tigla metalica ploiesti este mult mai rezistent in timp. Daca structura casei este din metal, constructorii vor recomanda mai mult ca sigur realizarea unei sarpante din metal, aceasta putand a fi prinsa de peretii casei prin suruburi sau prin sudura. Pentru rezistenta in timp a metalului, se vor aplica mai multe produse anticorosive, dar si vopseluri ce au aceasta eficienta.

Specialistii in domeniu va vor sfatui pentru o invelitoare sau alta, in functie de cerintele locuintei dumneavoastra. Trebuie sa stiti ca multe materiale care acopera o casa sunt foarte grele, lucru de care veti tine cont inca de la fundatie.

Constructia unui acoperis se va face luandu-se in calcul manopera; structura; montajul foliei anticondens; montajul de jgheaburi si burlane; in functie de invelitoare, etc.  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here