Prahova: Boicot la simularea Examenului National. Peste 300 de elevi nu au cum sa sustina probele

0
508

Ion Duta Sindicatul Scoala PrahoveiPeste 300 de elevi din județul Prahova nu vor susține, luni, simularea examenului de evaluare națională, din cauza profesorilor care au decis să boicoteze examenul.

Potrivit inspectorului șef adjunct la Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Horia Toma, simularea examenului de evaluare națională nu se susține în șapte școli din județ, însă liderul de sindicat al profesorilor din Prahova, Ion Duță (foto), a precizat că în total sunt nouă școli unde nu s-a organizat examenul.

Potrivit liderului de sindicat este vorba despre școala ”Andrei Mureșan” din Ploiești, Școala” Constantin Brâncoveanu” din Breaza, Liceul ”Aurel Vlaicu” din Breaza, Liceul Tehnologic ”Constantin Cantacuzino” din Băicoi, Școala gimnazială din Băicoi (Liliești), Liceul Tehnologic din Cerașu, Liceul Tehnologic Starchiojd, dar și scolile gimnaziale din comunele Drajna și Ploieștior.

Iată ce mesaj a trimis liderul de sindicat, Ion Duță:

„Stimati colegi,

Pana la ora 13,00, au trimis optiuni pentru boicotarea simularilor la evaluarea nationala si la bacalaureat, 127 de unitati de invatamat.

Dintrea acestea, 117 au optat pentru boicotare si 10 unitati au optat pentru a nu se boicota.

Boicotarea nu urmeaza aceleasi reguli ca si la greva.

Nu trebuie indeplinit un procent la nivel national sau judetean si fiecare unitate in parte boicoteaza, asa cum oamenii s-au angajat prin semnatura.

In attach aveti un apel catre colegii nostri, in care se arata revendicarile pentru care boicotam si o adresa pe care trebuie sa o transmiteti, cu nr de inregistrare, catre Directorul unitatii de invatamant.

In adresa veti completa, de mana:

– numele unitatii de invatamant

– numele Directorului

– numele scolii in interiorul textului ( adica rubricile care au linie continua).

Apelul va rog sa il afisati.

De asemenea, joi, dupa ultima zi de simulare, fiecare Lider va trimite catre Sindicatul Scoala Prahovei o instiintare prin care sa precizeze daca in unitatea respectiva s-au boicotat simularile la evaluare nationala sau nu.

In felul acesta vom sti ce colegi si-au respectat semnatura si cine a semnat numai de forma.

In urma acestei actiuni, nimeni nu va avea salariul taiat, daca isi face programul din ziua respectiva.

O adresa de instiitare va primi si ISJ Ph, din partea Sindicatului Scoala Prahovei.

Va rog sa imi aduceti la cunostinta orice fel de presiune sau amenintare care se va face asupra colegilor nostri.

Dupa terminarea celor 2 simulari, voi face public ( pentru adevar si corectitudine), lista scolilor care nu au vrut sa isi exprime in niciun fel opinia ( si vom analiza din ce cauza ) si lista scolilor unde colegii au votat NU pentru boicot.

Pentru orice alata informatie in plus sau nelamurire, va rugam sa ne contactati pe mail, sau la tel.”

CU DEOSEBITA STIMA SI CONSIDERATIE,

ION DUTA

PRESEDINTE   s.s.ph.

vicepresedinte f.s.l.i.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here