O noua ilegalitate/DNA a avut acces direct, fără mandat, la toate datele personale și documentelor notariale ale românilor începând cu anul 2013

0
763

Începând din anul 2013, chiar după numirea sa, Kovesi a încheiat și semnat personal un Protocol cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Acest protocol a dat acces online, printr-o stație de lucru instalată la sediul DNA, la TOATE bazele de date (DDAPT, e-Terra (programul e-Terra să știți și voi nu are log, nu se poate audita accesul), RTI și la TOATE datele de cadastru: elemente de identificare, dar și documente – contracte de vânzare-cumpărare, încheieri notariale, contracte de credit, ipoteci etc.).

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir mai relatează:

”DNA a avut acces direct, fără mandat, la toate datele personale și documentelor notariale ale românilor începând cu anul 2013.

Pentru a acoperi acest abuz la art.3 alin. 8 se menționează: “În aplicarea prezentului Protocol, informațiile obținute de DNA din bazele de date vor fi considerate ca provenind din comunicări ale ANCPI cu scop de informare”.

Cât de grav este acest protocol?

Potrivit Constituției, îngrădirea drepturilor și libertăților cetățenești poate fi stabilită doar printr-un act al Parlamentului, nu printr-un protocol. DNA a încălcat timp de 5 ani Constituția. Care este baza juridică a încheierii acestui “protocol”?
Fără mandat de la judecător, fără măcar să aveți un dosar penal deschis, DNA a avut acces la TOATE datele voastre, toate documentele voastre. Orice ați cumpărat sau vândut, orice casă, teren, intravilan sau agricol, orice credit sau ipotecă de la bancă ați înscris la notar.
Mai mult, deținem probe că DNA a accesat și datele și documentele unor cetățeni europeni, americani, israelieni, canadieni, australieni etc. Orice om de afaceri străin, orice investitor trebuie să știe că datele și documentele sale de proprietate sunt verificate online, chiar dacă nu are niciun dosar în România, fără mandat, fără vreun control democratic și fără nicio auditare.
Stația de lucru instalată la sediul DNA NU a fost NICIODATĂ auditată. Nu există niciun control democratic asupra activităților derulate și modului în care au fost utilizate informațiile.
Din datele noastre, de pe această stație au fost “verificate” date și documente cu privire la proprietățile unor oameni de afaceri, oameni din media, dar și oameni politici: Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu și familia sa, Liviu Dragnea și familia sa, Victor Ponta, Vasile Blaga, Eduard Hellvig, Cristian Bușoi și alții. Se impune în acest sens o sigilare a terminalului în cauză și o verificare de urgență la nivelul corpului de control al Ministerului Justiției și Inspecției Judiciare pentru a evita ștergerea / distrugerea probelor.
Datele accesate online de DNA nu sunt date de interes public, vorbim de contracte, acte de vânzare-cumpărare, încheieri notariale, contracte de credit etc.
La art. 3, alin. 6 se prevede că anual DNA comunică un audit general al datelor obținute. Din datele noastre, până astăzi, DNA nu a comunicat niciodată acest audit.
Suntem în plin 1984 Orwell, statul paralel lucrează pe banii românilor și în secret pentru a ne controla orice aspect al vieții. Pentru asta am plătit tribut de sânge în decembrie 1989? Pentru a reînvia Securitatea?
Juridic, acest protocol încalcă:

Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene și Directiva 95/46, art. 7 și 8,
Jurisprudența Curții de Justiție a UE,
Directiva 2016/680, para. 22: “Cererile de divulgare transmise de autoritățile publice ar trebui să se facă întotdeauna în scris, să fie motivate și ocazionale și nu ar trebui să se refere la totalitatea unui sistem de evidență sau să conducă la interconectarea sistemelor de evidență”,
Constituția României, art. 26 și art. 115 alin. 6,
Legea 677/2001, art. 1 alin. 2 și art. 10 alin. 1,
Codul civil art. 883 alin 1.

Oare ce vor face ministrul justiției, Inspecția Judiciară, Uniunea Notarilor?

Îi vor apăra pe români în fața abuzurilor?

I-aș pune o întrebare și domnului Frans Timmermans: ce părere aveți când datele și documentele concetățenilor dvs. europeni sunt vânturate fără niciun control?

Începând de astăzi, milioane de români și de cetățeni europeni au dreptul de a da în judecată DNA și ANCPI pentru abuzul comis împotriva lor.” (Sava N.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here