Cum sa mentii relatia vie dupa casatorie

0
368

Mentinerea dorintei este una dintre cele mai delicate sarcini intr-o relatie. Necesita un echilibru – intotdeauna instabil – intre doua nevoi fundamentale ale omului – siguranta si noutate. Ambele alcatuiesc visul cuplului ideal.

Pe de o parte, cautam siguranta in relatie; ca nimic nu se schimba; dezvolta increderea care permite intimitatea emotionala si increderea…. Si, pe de alta parte, tanjim dupa aventura , noutate, surpriza, mister si risc …

Ambele nevoi alcatuiesc cea mai intima esenta umana. Dar, ca si cuplu, a fi prea aproape de stalpul de siguranta ucide dorinta si o doza excesiva de aventura si risc ajunge sa destabilizeze si sa puna in pericol legatura emotionala si cuplul in sine.

Pasiunea nu poate fi mentinuta in cuplu fara a lua in considerare acest paradox si fara a alimenta ambele extreme in acelasi timp. Fiecare persoana va gasi modalitatea concreta de a o face in propria relatie, dar trebuie sa gaseasca calea, urmand cateva chei care deriva din alte nevoi umane de baza.

La stalpul de siguranta

• Fa-l sa simta ca ii pasa de tine, ca nu esti indiferent la ceea ce face sau la ceea ce i se intampla.

• Nutreste sentimentul de legatura si apropiere. Petrece timp cu partenerul.

• Stabileste o relatie clara de ajutor reciproc si reciprocitate. „Cauta-l pe celalalt”, nu pentru ceea ce are, realizeaza sau face, ci pentru ceea ce „este”, pentru fiinta umana pe care o recunosti dincolo.

• Trateaza-l cu bunatate si respect. Fii de incredere, adica fii autentic si adevarat.

• Arata admiratie . Recunoaste ce este unic si singular.

La polul misterului

• Dezvoltarea increderii in sine. Faceti lucruri care va pasioneaza. Fii spontan si natural.

• Ai grija de celalalt, dar evita dependenta emotionala. Nu exista nimic mai antierotic decat supunerea sau intelegerea.

• Surprinde-l, evita inertia, confortul excesiv si rutinele previzibile.

• Mentine-ti capacitatea de a va juca, fie prin jocuri erotice, incercarea de jucarii sexuale sau vizionarea de filme pentru adulti impreuna. Gasiti ocazii de a rade impreuna. Nu lasati simtul umorului sa dispara.

Cuplurile care se bucura cel mai mult de sexualitate sunt cele care cauta un spatiu de impartasit. Cu aceste ingrediente, poti crea o intimitate sexuala buna si poti mentine dorinta. Pentru ca aceasta sa dureze multi ani, intalnirea erotica trebuie sa fie plina de satisfactii ca spatiu diferentiat si unic.

Va fi mai intens daca va scufundati in el simtindu-va confortabil cu propriul corp, fara complexe, cu o atitudine relaxata si naturala, lasand deoparte rolurile cotidiene.

Suntem fiinte umane si asta ne conduce sa traim experientele ca un cuplu, nu intr-o linie ascendenta si nici macar orizontala care isi mentine nivelul, ci mai degraba ca o spirala care uneori trece prin momente bune si alteori trece prin momente mai putin bune. Atat din punct de vedere emotional, cat si sexual, parcurgi aceste locuri si, desi este un eveniment normal in dinamica relatiilor, nu ar trebui sa-l lasi pur si simplu sa treaca neobservat.

Cuplurile care se bucura cel mai mult de sexualitate sunt cele care inteleg ca jocul erotic si seducator incepe la sfarsitul intalnirii anterioare si care cauta un spatiu pentru a impartasi jocul si placerea chiar si atunci cand programele sunt restranse. Ce este sexualitatea daca nu un spatiu intim in care sa te eliberezi si sa te simti liber cu celalalt?

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here