Reprezentanţii Romarm au semnat cu oficialii firmei americane Circinus un acord cu miză financiară majoră

0
1191

Pe 1 februarie a.c., reprezentanţii Romarm au semnat cu oficialii firmei americane Circinus, deţinută de Elliott Broidy, lobbistul care l-a invitat pe Liviu Dragnea în ianuarie 2017 la ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, un acord cu miză financiară majoră, au confirmat pentru hotnews.ro oficiali din Ministerul Economiei. Acordul a fost semnat în mare secret în urmă cu o săptămână, fără presă şi comunicate oficiale, în mod netransparent, deşi la eveniment au participat ministrul Economiei, Dănuţ Andruşca, ministrul Apărării, Mihai Fifor şi ambasadorul american Hans Klemm, arată sursa citată.

Oficialii Ministerului Economiei nu au precizat obiectul acordului semnat însă, potrivit informaţiilor obţinute de hotnews.ro, ar fi vorba de realizarea sistemului C4ISR, unul dintre programele prioritare majore de înzestrare a Forţelor Armate. Valoarea estimată a acestuia este de circa 180 de milioane de euro.

Potrivit Hotnews, sigura organizaţie care a relatat despre acord este ziarul Adevărul, deţinut de Cristian Burci. Ulterior, articolul care relata pe larg evenimentul, cu declaraţii în exclusivitate din partea reprezentanţilor companiei americane Circinus Defens a fost şters de pe site. Acesta s-a păstrat însă în memoria cache de la Google.

Hotnews reaminteşte că jurnaliştii de la publicaţia americană McClatchydc.com au publicat, joi, o amplă investigaţie despre afacerile lobbystului american Elliott Broidy. În investigaţia respectivă se sugerează că invitarea lui Dragnea şi Grindeanu în Statele Unite ar avea de a face cu interesele puternicului lobbyst în extinderea businessului în zona contractelor militare, având în vedere că România este una dintre ţările care alocă 2% din PIB pentru dotarea armatei.

Concret, una din firmele lui Broidy, cel care a semnat invitaţia pentru Dragnea şi Grindeanu pentru a participa în ianuarie 2017 la ceremonia de învestire a preşedintelui american Donald Trump, şi-a deschis în luna mai 2017 o filială în România. Este vorba de Circinus Defense SRL, firma care a semnat contractul cu Romarm.(Corina U.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here