Schema de salvare eficientă
380 de vieți salvate datorită noilor tehnologii și proceduri de evacuare
Forțele de Apărare Israeliene (IDF) estimează că în ultimele 14 luni de conflict au salvat 380 de vieți ale soldaților datorită tehnologiilor avansate și procedurilor îmbunătățite folosite pentru evacuarea răniților către spitale și pentru tratamentul acestora pe teren. Printre inovațiile aduse se numără utilizarea dronelor pentru transportul sângelui de transfuzie în zonele de conflict.
Reducerea mortalității în rândul soldaților
Progresele în tratamentul medical au dus la scăderea semnificativă a ratei de decese
Un oficial al IDF a prezentat datele care arată că armata a reușit să reducă cu 50% numărul soldaților care mor din cauza rănilor. Rata mortalității în timpul războiului din Liban din 2006 a fost de 14,1%, ceea ce a scăzut la 9,2% în timpul războiului din 2014 și acum este de 6,9% pe frontul Gaza și 7,1% pe frontul Liban.
Timpul mediu de tratare a rănilor
Intervenții rapide care salvează vieți
IDF a raportat că timpul mediu pentru un soldat rănit de a primi tratament medical pe teren variază între zero și patru minute, iar peste 90% dintre soldații răniți în combaterea la distanțe mici primesc tratament în teren. Aproximativ 1.600 de soldați răniți au fost evacuați prin intermediul elicopterelor.
Creșterea echipelor medicale și a medicilor
Rolul medicilor în zonele de conflict
Această eficiență rapidă se datorează prezenței furnizorilor de asistență medicală avansată, adică medicilor desfășurați la nivel de companie, și faptului că mai mulți soldați de luptă sunt instruiți ca medici. Răniții cu leziuni mai grave sunt transportați în vehicule blindate sau Hummer pentru a fi evacuați fie către o zonă de aterizare a elicopterelor unde unitatea israeliană 669 îi transportă la spitalele civile, fie continuă să fie transportați cu vehiculele. Procesul de evacuație poate dura puțin mai mult de o oră din Gaza și până la 111 minute din Liban, din cauza topografiei.
Utilizarea sângelui și plasma
Noi tehnici în tratamentul pierderii de sânge
IDF a crescut de asemenea numărul pacienților care primesc sânge întreg și plasmă constituită din plasmă liofilizată, care au înlocuit utilizarea crystaloridurilor folosite anterior pentru a trata pierderile de sânge în teren. Plasma liofilizată nu necesită răcire, în timp ce sângele întreg necesită; IDF a găsit o modalitate de a transporta ambele pe front prin intermediul unor răcitoare mici pentru pachetele de sânge.
Dronii Thor și transportul sângelui
Inovații în livrarea sângele în zonele de conflict
IDF a început recent să utilizeze dronele Thor, quadcopteruri mari, pentru a livra sânge îmbrăcat în cutii răcite. Sarcina utilă poate fi aruncată de la aproximativ 450 de metri înălțime către trupele din teren, luând forma unei cutii de pantofi, care aterizează folosind o mică parașută, asigurând că sângele nu este perturbat în timpul transportului.