„M-am obisnuit sa aflu din ziare ce se mai intampla prin primarie”/” Acest oras merita mai mult”

0
260

Prefectura Prahova confirmă una dintre cele mai proaste vești pe care le puteau primi ploieștenii în actualul context, în care orașul a fost împins în pragul falimentului. Contracte pe fonduri europene în valoare de 331.244.490,96 de lei au sunt pe punctul de a fi pierdute ca urmare a comportamentului manipulator, iresponsabil și abuziv al primarului Ploieștiului, Andrei Volosevici.

 Aflăm asta dintr-un răspuns primit astăzi de la Prefectură, prin care ni se spune că instituția a recomandat consiliului să anuleze HCL 463/05.10.2022 deoarece a fost adoptată ”cu încălcarea prevederilor legale în materie”.

În caz contrar, spune documentul, ”hotărârea va fi atacată la instanța de contencios administrativ”.

Anularea respectivei hotărâri confirmă dezvăluirile făcute de către noi la mijlocul lunii noiembrie. Prin intermediul lor atenționam că nu a fost respectată procedura legală pentru semnarea actului adițional de prelungire contractului de împrumut cu BCR pentru suma de 34.013.308,36 de lei, încheiat în 2019 de fostul primar Adrian Dobre.

 Atenționam, de asemenea, că această procedură va pune primăria Ploiești în imposibilitatea de a cofinanța proiectele pe fonduri europene în valoare de 331.244.490,96 de lei, pe care le-a predat Dobre i le-a predat predecesorului său, Andrei Volosevici, cu contractele semnate și bugetele asigurate.

De menționat că situația a fost expusă în premieră de ziarul Incisiv de Prahova.

Dacă vreți să vă enervați din nou (re)amintindu-vă în ce fel a dezinformat și a manipulat primarul Andrei Volosevici consilierii locali, citiți articolul: ”Cei 27 de primari ai Ploieștiului” au votat ca fazanii o hotărâre dubioasă susținută de Andrei Volosevici – Documente

Ce s-ar putea întâmpla mai departe, am explicat în detaliu în articolul: Ce a creat primarul Andrei Volosevici cu un Adițional și un Referat? Mari probleme, nu doar pentru oraș

Din răspunsul prefecturii, reiese mai mult decât evident faptul că toți consilierii locali care au votat hotărârea nu au fost informați corect de către executiv asupra legalității hotărârii pe care urmau să o aprobe.

 În plus, dacă ne uităm la prestația primarului Volosevici de dinaintea votului, vom vedea cum acesta a manipulat consilierii felicitând-o pe ”Oana Pelin, șeful de la Buget”, pentru cum a negociat ”în favoarea noastră” plata către BCR a unui comision de 0,2% la fondurile nefolosite, modificând fundamental contractul inițial de credit. Urmăriți video:

Și nu odată… Priviți ce îi răspunde consilierului Ștefan Alexandru – Prahova în Acțiune, care solicită clarificări după apariția dezvăluirilor de presă:

Se ridică întrebări noi, pe lângă cele legate de abuzul în serviciu de care poate fi suspectat în chestiunea semnării Adiționalului fără respectarea legii.

Ce interes a avut domnul primar Andrei Volosevici prin aceste manipulări ale consilierilor locali?

Să fie doar încercarea de a ascunde sub preș, cu orice preț, incompetența angajaților care nu au ținut cu dinții de respectarea termenelor din contract și a legii? Să fie alte interese?

Acestea sunt întrebări pentru care, credem noi, consilierii locali sunt obligați să solicite de urgență clarificări primarului. Dacă nu din alt motiv, măcar pentru a nu plana asupra lor suspiciunea complicității la această afacere care va costa extrem de scump fiecare ploieștean.

Încheiem cu o întrebare adresată membrilor comunității noastre, cititorii onești ai Observatorului Prahovean: ce credeți, merită să urmărim evoluția situației până când vor fi sancționați responsabilii?

 P.S.: Apreciem poziția profesionistă pe care a avut-o în această chestiune prefectul Virgil Nanu. Este una dintre rarele dăți când am constatat că un înalt funcționar public din Prahova nu cedează presiunilor și își respectă fișa postului și interesul.

Cartof fierbinte la DNA ST Ploiesti/ AFACEREA BCR – Andrei Volosevici, Ioana Otilia Pelin si Albu Simona a ajuns de la DNA Structura Centrala la DNA ST Ploiesti

 

Dupa dosarele penale cu “TERMIA” si “BCR”, un alt dosar penal il va lovi pe “faraonul” Andrei Volosevici

AFACEREA BCR – Andrei Volosevici, Ioana Otilia Pelin si Albu Simona – s-a lasat cu dosar penal la DNA Structura Centrala

O mare cruce peste administratia la firul ierbii oferite de “faraonul” Andrei Volosevici

 

Infractiuni savarsite de un primar in exercitiu, Andrei Volosevici, alaturi de semnatarii din Primaria Ploiesti a actului aditional cu B.C.R/Documente plangere penala

Avem dovada infractiunilor savarsite de primarul Andrei Volosevici alaturi de gruparea care a semnat ILEGAL actul aditional la contractul cu B.C.R.

Un nou abuz savarsit de primarul Andrei Volosevici/O noua prejudiciere a bugetului local/DOCUMENTE

ETC….

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here