Caracatita de la Compania Nationala POSTA ROMANA

0
665

Poșta Romana:
vectori GINA BUDEANU, LILIANA PIRVU, GEROGIAN CORENTTI- se vizeaza angajari, deplasari în strainătate, diverse contracte etc.
Surse credibile institutionale confirma ca ancheta DNA vizeaza, în special, fapte din ultimii doi ani, în timp ce Posta Romana, la nivele de conducere, sustine că o parte dintre documentele solicitate au o vechime de peste 30 de ani.
Conform surselor citate, DNA a trimis o solicitare Poștei Romane sa ii puna la dispozitie o serie de documente, in cadrul unui dosar penal vizand compania.
Intre altele, procurorii unitatii centrale a DNA, solicita:
– contractele de munca si alte contracte de colaborare incheiate de Postă cu mai multe persoane
– un contract de credit
– mai multe contracte de servicii, intre care cele pentru telefonie fixa, incheiate si achitate de Posta Romană după data de 17 februarie
– documentele privind achizitia de schimbare, de catre companie, a tehnologiei de telefonie fixa
toate documentele privind deplasarile in strainătate, in perioada 2021-2022

In fapt, Compania Nationala Posta Romana a primit o solicitare de documente din partea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru verificarea unor informatii mai vechi de 30 de ani: practic se verifică modul in care s-au facut unele angajari.

Valentin Stefan, directorul general al Companiei Naționale „Poșta Romana” a declarant că DNA cere informatii cu privire la angajarile facute in ultimii 34 de ani.
„Sunt contracte încheiate în 1988, în 2002, 2015, 2019 şi evident în 2021 şi cred ceva şi din 2022, dar nu sunt sigur. Astfel de solicitări din partea instituţiilor statului vin la Poşta Română în mod frecvent. Tot din partea DNA a venit o solicitare, acum câteva luni şi au ridicat şi documente, majoritatea cu caracter extern. În legătură cu solicitarea venită săptămână trecută, noi strângem acum documentele pentru a le pune la dispoziţia procurorilor cât mai repede.
Cred că astăzi, mâine le vom aduna şi le vom trimite către dânşii. Nu am auzit că va fi audiat cineva deocamdată se strâng documentele, iar multe dintre informaţiile solicitate nu au obiect, adică nu există în cadrul companiei. Sunt unele contracte care nu s-au încheiat. Angajările sunt din ultimii 34 de ani, după cum am spus, şi vizează vrei 20 de persoane, majoritatea angajate înainte ca eu să vin în companie.”

Nu uitati, va rugam, sa va indreptati atentia, catre activitatile si legaturile directorului general DUMITRU DANIEL NEAGOE, condamnat de instantele de judecata si in sarcina caruia au stabilite mari prejudicii pentru Statul Roman, fiind intregistrate, oficial, ca pierderi ale postei. Acesta are o legatura speciala cu Directia de Posta Prahova si in special, cu fostul consilier Adrian Bordei. Impreuna au ticluit angajari si contracte, la Ploiesti, apoi, dupa ce inculpatul-condamnat a fost propulsat la conducerea Companiei Nationale Posta Romana, din Bucuresti, in anul 2010, dimensiunea valorilor financiare incasate la negru, sume nefiscalizate si rezultate din aranjamente contracctuale si rezultate din sume platite pentru angajari, acoperite prin diferite comisii de evaluare, in vederea ocuparii unor posturi in companie, sau generare de contracte de prestari servicii, sau diferite lucrari etc, au generat reactia prompta a autoritatilor competente, care l-au incadrat, documentat complex, dovedid si demonstrat, in instanta, drept pentru care a si fost condamnat, printr-o riposta ferma si autoritara. Insa, altii, din jurul sau, cum este cazul consilierului Bordei Adrian, au fost extrasi, desi au avut roluri in amplele formule infractionale in speta.

Caracatita de la Compania Romana, Oficiul Prahova-FILIERA DAVICENCO/Umbra lui DUMITRU DANIEL NEAGOE la Ploiesti (I)

Ce spune compania?
Referitor la actiunea DNA central, Posta Romana a transmis, pe canalele de mass-media oficiale, ca a primit o solicitare de documente din partea Directiei Nationale Anticorupție, toate cu circuit intern, pe care le va transmite instituției.
„Compania își respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa.
Poșta Română, una dintre cele mai mari companii deținute de statul român, este o entitate verificată în mod frecvent de către instituțiile de control și considerăm firești aceste demersuri. Menționăm că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani.
Totodată, managementul actual al companiei își desfășoară activitatea cu integritate, responsabilitate și grijă pentru toate resursele aflate în proprietatea Poștei Române. Așa cum a demonstrat, până acum, actualul management acționează cu transparență și acordă tot sprijinul instituțiilor statului român”, susține compaia de stat.
Suntem, insa, fosrte curiosi, daca posta a trimis si ceea ce trebuie, pe langa hartogaraie care sa disimuleze cvasi-bunele intentii si pseudo-bunavointa, in ceea ce priveste acordarea sprijinului legal si punerea la dispozitie, pentru a sprijini DNA, in procesul de cercetare a faptelor prezumtiv suspicionate.
Sa speram ca nu este doar un balon cu bule de aer, sau un mic foc, fara fum, care sa arate cetatenilor din Romania ca, in sfarsit, DNA documenteaza vinovatii, ii aduce in fata justitiei, care ii va pedepsi, pentru furturile, distrugerile, delapidarile si aducerea, in general, in stare de neintrebuintare a unor intregi sectoare ale acestei companii de stat, intrucat, urmare a acestor grave infractiuni savarsite, cu staruinta si perseverenta ifractionala, de multi ani, pierderile sunt enorme, iar paguba se constituie intr-unul dintre cele mai mari prejudicii in sarcina Statului Roman.

Sa nu-i uitati pe vectorii:
GINA BUDEANU – DIRECTOR STRATEGII SI POLITICI TARIFARE ( care coordonaeza politicile de angajari, la negru si contra cost, exact din sediul central al Companiei Nationale POSTA ROMANA. )
LlLIANA PIRVU, EXPORTATA, IN CALITATE DE EXPERT, PE CANALELE RETELEOR SUBTERANE DE CRIMA ORGANIZATA, EXACT IN PARLAMANTUL ROMANIEI
GEORGIAN CORENTTI, SEF BIROU ADMINISTRATIV, exponentul grupurilor care au penetrat si imbaxit Posta Romana si care “administreaza aceasta Companie Nationala a Romaniei, in restaurant, fiind servitorul clanurilor mafiote care ii livreaza tot ceea ce inseamna materiale, bunuri, produse & servicii necesare pentru aprovizionare in sectoarele administrative in sediul central din B-dul Dacia, dar si in toate sediile din tara.
Un caz aparte este reprezentat de sediul din Calea Giulesti, nr. 6-8, sector 5 Bucuresti, locatie destul de camuflata, in care isi exercita influentele simultan, distinsele doamne Gina Budeanu si Liliana Pirvu. Oare doamna ALEXANDRA FIFOR, responsabil Resurse Umane in Parlamantul Romaniei, a solicitat vreo referinta, odata cu recomandarea pentru incadrare, a doamnei LILIANA PIRVU? Tare curiosi am fi, noi, cititorii nostri, dar si DNA, (suntem convinsi!) cu privire la modalitatile legale de transfer, respectiv de incadrare a acestei persoane care, si in prezent, dirijeaza, din exterior, mare parte din formulele politicilor de angajari, trafic de influenta in forma continuata, in zona in speta, dar si activitatile subterane de aprovizionare, axate pe anumiti clienti favorizati, care sunt platiti prin cosmetizarea ofertelor dedicate pentru acestia si furnizori anumiti si care sunt indestulati ilegal, actiuni care sunt pregatite si ticluite de aceste persoane si care, de asemenea, exceed normelor, regulamentelor si prcedurilor legale de achzitii si aprovizionare, prev. de si prin disp. SEAP si SICAP etc. Vom reveni. (Cristina T.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here