Ne aflăm în faţa unei situaţii fără precedent, neobişnuit de importante, dar şi simbolice/Capofamiglia sau „matca” legalitatii si a bunului simt?

0
280

Fum alb a ieşit, luni, pe coşul Politiei Locale Ploiesti, indicând o posibila repozitionare si intrare in legalitate.
Realizand imensul scandal iscat si pornit doar de la nelegalitatea Organigramei Politiei Locale Ploiesti, Nasul” – Don’ Spanu – Albu Catalin se repozitioneaza si incearca sa revina in „matca” si sa redevina simplu, Albu Catalin, director al Politiei Locale Ploiesti si sa intre in matca legalitatii.
Organigrama care s-a incercat a fi introdusa in sedinta Consiliului Local Ploiesti din 31.03.2022 continea numeroase motive de nelegalitate si doar prorogarea acestui subiect a facut ca aceasta sa nu fie atacata imediat in instanta.
Mai dam ceva din casa: si Organigrama in functie stabilita prin Hotararea nr 303 a Consiliului Local Ploiesti ce a intrat in vigoare la data de 01.09.2021 este nelegala si netemeinica.
Din nefericire a trecut termenul de contestare in instanta a acestei hotarari dar, netemeinicia si nelegalitatea pot face obiectul unei sesizari penale deoarece produce efecte prin prejudicierea bugetului local, in forma continuata.
Deocamdata, zic sa nu le dam idei pentru repozitionare.
Cert este ca, Albu Catalin, director al Politiei Locale Ploiesti sfatuit, in bine de data asta, incearca sa intre in matca legalitatii si a convocat pe reprezentantii sindicatelor pentru data de 06.04.2022, ora 08.30, in vederea consultarilor privind noua organigrama a Politiei Locale Ploiesti.
Reamintim ca, rolul consultarii cu sindicatele este consultativ dar nesemnarea de catre reprezentantii acestor sindicate a proceselor – verbale de consultare este unul dintre motivele de nelegalitate.
Onor’ Nasul” – Don’ Spanu – Albu Catalin in organigama intocmita in forta, cu aroganta si in zeflemea fata de lege, din data de 31.03.2022, nu avea semnaturile celor trei sindicate, ci avea semnaturile a doua pe o fituica si nu pe un proces-verbal.
Dar, nu numai asta reprezenta un motiv de atacare a organigramei repective (cuprinde mai multe nelegalitati, dar cum scriam mai sus: zic sa nu le dam idei pentru repozitionare).
Poate daca tot revine in matca legalitatii si redevine doar Albu Catalin, directorul Politiei Locale Ploiesti lasa si aroganta si ideile tampe.
In ideea sa tampa si ilegala, pe cand se credea si se comporta ca „Nasul” – Don’ Spanu – Albu Catalin, acesta motiva ca pozitia lui Anton Catalin ca sef serviciu nu se sustine/justifica ca el are doar 4-5 persoane in subordine (cei 4 sefi de birouri OP si pe seful de paza – personal contractual).
Conform acestei idei tampe hai sa facem pozitia de director o pozitie de sef de serviciu,  caci conform acestei idei tampe directorul are in subordine decat doi oameni, pe cei doi directori generali adjuncti care nu exista, fizic si inca 7 oameni, 3 sefi de serviciu, 3 sefi de birou si un sef de compartiment. Deci, confom acestei idei tampe, directorul are in subordine doar 7 oameni, hai sa desfiintam functia de director si sa o facem de sef de servciu (nu se justifica functia de director la 7 oameni, nu?)!


Speram ca aceasta repozitionare sa nu fie efectuata de forma doar pentru inlaturarea elementelor de nelegalitate si speram sa fie lasate aroganta si razbunarile personale. Asteptam un fum alb si pe cosul de la primarie sub TOATE privintele, sa se lase aroganta si acolo!
Deci, Anton Catalin a pornit de jos, a muncit cinstit si s-a ridicat pe fortele sale. A infiintat Serviciul de Ordine Publica si coordoneaza 140 de politisti locali. A fost numit director, pozitie din care si-a dat demisia dar a tinut pe picioare Politia Locala prin serviciul pe care il coordoneaza cu toate viiturile care s-au abatut asupra acestei institutii (toti, absolut toti directorii institutiei fiind loviti de dosare penale si/sau trimisi in judecata pentru fapte de coruptie).
A primit calificativ de FB intotdeauna, chiar si ultimul, in plin scandal. Deci, este un profesionist si nu poate fi retrogradat decat ilegal.
Stim, aveti un cartof fierbinte, aceea bucata de paznic facuta functionar public la care nu vreti sa renuntati. E problema voastra dar si pentru asta este o solutie.
Mutati aceea bucata pe un post vacant, pe moment, chiar pe postul lasat vacant de Albu la Mediu, post suspendat pe perioada cat este director.
Angajati pe acela care instanta a hotarat ca trebuie sa fie angajat pe postul sau deoarece lumea este satula sa achite din taxele lor salariile acestora castigate in instanta si ei sa stea cu burta la soare, doar datorita unor decizii ilegale, arogante si tampe. Oare consilierii locali nu va cer socoteala pentru sumele castigate in instanta si platite din bugetul local datorita unor decizii tampe? Sunt FABULOASE si ar trebui sa dea de gandit!
Dupa toate acestea si dupa ce se va intra in legalitate se poate veni din nou in Consiliul Local Ploiesti cu o noua Organigrama prin care sa nu se incerce ca prin vot sa fie acoperite anumite aspecte si NIMENI nu are ce sa va mai reproseze. Intrati in legalitate, atat, ca nu este greu. Vom reveni. (Cristina T.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here