Ce este mastopexia sau liftingul mamar?

0
477
mastopexia-lifting-mamar

Sunt frecvente cazurile în care eşti nemulţumită de modul în care arata sânii tăi. Pe măsură ce înaintezi în vârstă sânii ajung să piardă din fermitate, din volum sau elasticitate, forma lor şi mărimea nu e întotdeauna cea dorită. Lifting mamar sau mastopexia este singura soluţie pentru revenirea la fermitatea şi la volumul din perioada tinereţii. Intervenţia chirurgicală este una de rutină, se poate efectua în orice clinică specializată, sânii se pot repoziţiona, vor avea un aspect mai tânăr, folosindu-se de multe ori ţesuturi proprii pentru repoziţionare.

Cine poate efectua lifting mamar şi cum ne pregătim de operaţie?

Sânii lăsaţi sau lipsiţi de volum din cauza unei sarcini, din cauza alăptării sau fluctuaţiilor în greutate vor putea fi aduşi la o formă şi un volum dorit prin această procedură chirurgicală, corectându-se în acelaşi timp şi orice fel de asimetrii inestetice. Ridicarea sânilor va fi dublată de augmentarea mamară cu implanturi cu silicon şi de reducţie mamară, dacă sânii sunt prea mari şi prea grei.

Doar medicul chirurg plastician va hotărî ce fel de intervenţii suplimentare vor fi necesare pentru a avea sâni perfecţi. Operaţiile de acest tip se efectuează doar când sânii sunt dezvoltaţi complet, când apar nemulţumiri legate de mărime, de formă, de poziţia sânilor.

Până la începerea procedurii de lifting mamar se vor efectua analize de sânge, analize pentru afecţiunile cardiovasculare, ecografii mamare. Mastopexia se realizează doar sub anestezie generală, e nevoie de cel puţin două zile de spitalizare şi de până la trei ore pentru finalizarea operaţiei.

În ce constă mastopexia?

Sunt mai multe tehnici specifice pentru liftingul mamar, dar în mare avem aceleaşi etape ale intervenţiei chirurgicale. Se efectuează o incizie sau mai multe în jurul sanului, incizii în formă de ancoră, de obicei, se elimină surplusul de tegument, se mută areola şi mamelonul mai sus în funcţie de un contur prestabilit. Glanda este fixată într-o nouă poziţie după decolarea de pe muşchiul pectoral. În anumite situaţii se va repoziţiona şi mamelonul.

La finalul operaţiilor se aplică bandaj compresiv, tuburi de drenaj. Vor exista dureri cam 48 de ore, dar vor fi suportabile. 30-45 ce zile de la intervenţie pacientele care trec prin lifting mamar poarta bustieră elastică compresivă ca să nu aibă umflături atât de pronunţate şi un edem urât. La 4-8 săptămâni se pot relua şi activităţile sportive, se poate depune efort, dar până atunci toate activităţile fizice intense vor fi interzise. După vindecare sânii vor arăta foarte bine, vor fi mai ridicaţi, simetria va fi una perfectă, aspectul natural se va păstra. În şase săptămâni ar trebui să vedeţi rezultatele operaţiei. Cu mişcare zilnică şi o greutate stabilă rezultatele liftingului mamar se vor menţine în timp.

E important de reţinut că liftingul mamar presupune redistribuirea uniformă a volumului natural al sânilor, nu sunt reduceri foarte mari de volum, de mărime, de cupă sutienului purtat în viitor nu va fi modificată. Gravitaţia şi trecerea timpului pot să reducă din efectele operaţiilor pentru ridicarea sânilor. Cele mai bune rezultate le au femeile care vin cu un bust nu atât de generos şi nu au şi alte probleme la nivel local. Vârsta, moştenirea genetică, greutatea prea mare sau prea mică, fluctuantă mereu, alăptările, expunerea prea mare la soare, fumatul, toate pot să reducă din efectele pe termen lung ale liftingului mamar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here