7 lucruri pe care sa le faci inainte de realizarea unui site web

0
324

Site-ul web este cartea ta de vizita si merita sa investeti in el. Pentru ca site-ul va functiona pentru tine non-stop, poti spune ca va fi cel mai valoros angajat al afacerii tale. De aceea, merita sa oferi atentia cuvenita alegerilor pe care le faci. Ai nevoie de un site pentru afacerea ta? Iata cateva lucruri esentiale de care ar trebui sa tii cont.

 Stabileste care este scopul site-ului

Scopul site-ului este acela de a informa utilizatorii despre afacerea ta sau de a-i incuraja sa sune? Vrei sa vinzi niste produse online? Sau poate doar vrei sa arati utilizatorilor un portofoliu cu mai multe creatii de ale tale ca in final sa-ti vinzi niste servicii. Daca te vei concentra de la inceput pe scopul site-ului tau, vei reusi sa inspiri asta si vizitatorilor. Atunci cand cauti o firma de realizare site web, ar trebui deja sa ai in minte scopul site-ului tau.

2. Research

Inainte de a-ti construi site-ul, ar trebui sa te uiti pe site-urile concurentilor tai. Vezi care este stilul pe care ei il abordeaza, noteaza ce ti se pare ca functioneaza bine in aspectul si designul acelor platforme. Apoi, gandeste-te la imbunatatirile pe care le poti aduce si la ceea ce ai putea sa faci tu pe site-ul afacerii tale.

3. Gandeste-te la publicul tau tinta

Totul se invarte in jurul publicului tau tinta si acest lucru ar trebui sa dicteze tema pe care o alegi pentru site, designul, continutul, modul de utilizare, optimizarea.

4. Alege intelept denumirea domeniului

Mai exact, alege un nume usor de retinut si care sa reflecte natura site-ului. Nu este simplu sa il schimbi ulterior, asa ca mai bine faci alegerea cea buna de prima data. Daca site-ul este pentru o afacere, atunci are sens ca numele de domeniu sa incorporeze numele afacerii.

5. Alege designul si layout-ul

Dupa ce ai facut research-ul in mod corespunzator, ar trebui sa ai o idee despre designul pe care il doresti pentru site-ul afacerii tale. Incearca sa creezi un moodboard cu mai multe capturi de ecran de pe site-urile care iti plac. Pentru layout, poti schita cateva desene pentru a vedea cum se aseaza ideile pe o pagina.

6. Planifica si creaza paginile si continutul

Mai exact, ce vrei sa transmiti vizitatorilor? Ce ii va convinge pe acestia sa ramana pe pagina, sa te contacteze si sa revina? Cate pagini trebuie sa creezi pentru a duce la indeplinire aceste obiective? Nu te pierde in paragrafe lungi si confuze. In schimb, foloseste piese de continut relevante si concise pentru a atrage atentia utilizatorilor.

7. Pregateste imaginile si creaza logo-ul

Alege imaginile pe care vrei sa le asterni pe site, iar apoi gandeste-te la logo-ul afacerii tale. Investeste intr-un logo puternic, de calitate, pentru ca acesta va comunica multe lucruri despre afacerea ta. Daca vrei un logo simplu, il poti crea in Canva sau in Photoshop, fara efort, dar daca iti propui pentru afacerea ta un logo semnificativ, atunci adreseaza-te unui profesionist.

Urmeaza pasii de mai sus si va fi mai usor sa-ti dai seama cum ar trebui sa arate site-ul tau. Lucreaza cu un profesionist pentru ca la final sa obtii site-ul perfect pentru afacerea ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here