Cum alegi încălțămintea de iarnă

0
161
Roca Shoes

Încălțămintea de iarnă ar trebui să fie călduroasă în așa măsură, încât picioarele să nu simtă frigul. De aceea, în magazinul online rocashoes.ro poți găsi apreschiuri damă moderne, care au un material suficient de durabil și impermeabil. Talpa de calitate oferă mișcări ușoare în zăpadă. Talpa apreschiurilor de damă este antiderapantă și termostatică, adică izolează frigul care vine din asfalt. Pentru izolarea termică a încălțămintei de iarnă sunt utilizate diferite tipuri de izolație sau materiale.

Apreschiuri damă – tipuri de izolație

Polartec – acest material a uimit pe toată lumea cu proprietățile sale uimitoare de izolare termică. Materialul Polartec oferă căldură fără a fi nevoie să-și mărească greutatea sau volumul. Este respirabil (elimină umezeala) și se usucă rapid. Durabilitatea sa este mai mare decât fleece și este folosit cu succes în confecționarea de apreschiuri damă.

Thinsulate – este o izolație termică care a fost folosită de mai bine de 25 de ani. Thinsulate este subțire, ușor și încălzește foarte bine. Pentru încălțăminte, este extrem de important ca izolația termică să fie subțire. Nu există spațiu suplimentar, iar picioarele cu siguranță au nevoie de căldură iarna. Termoizolația Thinsulate încălzește de două ori mai mult decât spuma, pâsla sau fibrele obișnuite și este, de asemenea, una dintre cele mai ușoare izolații sintetice de pe piață.

Membrane sau impregnare sunt folosite pentru a obține rezistență la apă. Impregnarea durează doar 2-3 luni si este necesară aplicarea din nou pe încălțăminte, după această perioada de timp. Încălțămintea de iarnă cu membrană are nevoie și de impregnare, deoarece începe să pună mai multă presiune pe textile și scurtează durata de viață a membranei.

Cele mai folosite membrane pentru încălțămintea de iarnă

Gore-Tex – este o membrană subțire, folie cu câteva miliarde de pori microscopici pe inch pătrat. Porii sunt atât de mici încât picăturile de apă nu pot trece prin ei, dar moleculele de vapori de apă reușesc să scape. Atât pielea umană, cât și membrana Gore-Tex sunt impermeabile, iar vaporii de transpirație pot trece prin ea, astfel încât picioarele să poată respire și să rămână uscate.

SympaTex – este un strat (folie) fără pori, creat dintr-un copolimer, care constă din 70% poliester și 30% polietilenă hidrofilă. Grosimea sa este de aproximativ 5 micrometri, iar aria sa se extinde până la triplă dimensiune a stării inițiale. Îndepărtarea transpirației este asigurată până la o temperatură maximă predeterminată (de obicei până la 15 grade C). Toate aceste calități pozitive sunt de lungă durată, deoarece membrana nu are pori și nu poate fi înfundată.

Omni-Tech  – este o membrană creată de Columbia Sportswear Company. Combină tehnologii care asigură impermeabilitate și respirabilitate în același timp. Materialele cu această membrană au parametri diferiţi și sunt combinate (laminate) cu o varietate de materiale superioare in funcţie de atmosferă sau de tipul de sport pentru care sunt destinate.

Waterproof – impregnare impermeabilă, datorită căreia toate părțile apreschiurilor de damă – branțuri, șireturi, cusături – devin impermeabile. Apa nu poate intra in încălțăminte prin cusături, talpa intermediară și zona de siret. Apreschiurile de damă care pot fi cumpărate online din magazinul online rocashoes.ro sunt elegante, moderne în culori strălucitoare, închidere cu fermoar si sunt impermeabile și foarte călduroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here