Cum să îți păstrezi implantul dentar?

0
141
DentoCare

Ai decis să îți pui implanturi dentare instalate la un medicul dentist dintr-o clinica de specialitate. Această operație reprezintă o investiție semnificativă și te întrebi despre longevitatea implantului tău dentar.

Prin urmare, vom încerca aici să îți oferim câteva informații despre durata de viață a implantului tău dentar și, de asemenea, să îți explicăm cum poți crește cu ușurință durata de viață a implantului tău urmând câteva reguli simple.

Ce este un implant dentar?

Pentru a înțelege ce poate limita viața implantelor dentare și ce măsuri sunt esențiale, trebuie mai întâi să știi cum funcționează această tehnică dentară. Un implant dentar este, prin urmare, sub forma unui șurub realizat în general din titan, care este fixat direct în osul maxilarului, pe care este fixată o coroană dentară. Acest set formează o proteză care permite înlocuirea foarte eficientă a unui dinte lipsă, permițând obținerea unui aspect estetic perfect, precum și aceeași rezistență mecanică ca un dinte real.

Implantul este de obicei rapid și perfect integrat de maxilar. Gingia și maxilarul sunt încă elemente vii, iar orificiul forat pentru fixarea implantului poate fi un factor de risc care poate provoca infecții, de unde și importanța de a fi bine monitorizat de către medicul  tău.

Care este durata de viață a unui implant dentar?

Odată ce implanturile au fost plasate, dacă procedura a decurs bine, implanturile sunt întreținute corespunzător și pacientul respectă recomandările specialistului său în implanturi dentare, astfel implanturile dentare pot avea o durată de viață foarte lungă. Majoritatea producătorilor își stabilesc durata de viață a implanturilor între 10 și 15 ani, dar în practică vedem că durata de viață poate fi mult mai lungă. Fără nicio problemă specială, implanturile pot rămâne așadar în mod normal pe tot parcursul vieții pacientului.

Ce elemente pot reduce durata de viață a implanturilor?

Pentru a asigura implantul dentar, se găsește o gaură în osul maxilarului, care este apoi protejat de țesutul gingival. Unul dintre cele mai mari riscuri este atunci inflamarea țesutului gingival, care poate determina retragerea acestuia. Prin urmare, placa dentară și bacteriile vor începe să se acumuleze în partea de jos a coroanei, ceea ce poate duce la infecție. Această infecție se va răspândi rapid până la os, care va dispărea treptat, determinând implantul să-și piardă stabilitatea și poate chiar să se desprindă.

Cum să mărești durata de viață a implantului?

Pentru a asigura longevitatea acestor implanturi dentare, este necesar să începi să eviți anumite obiceiuri proaste. Astfel, fumatul, este un factor de risc foarte important la pacienții care poartă implanturi dentare. Fumatul crește semnificativ riscul retragerii gingiei.

Apoi, pentru a preveni orice risc de infecție și pentru a asigura longevitatea implanturilor dentare, este esențial să adopți o igienă dentară impecabilă.

Aceste reguli trebuie aplicate din primele zile după plasarea implanturilor dentare. Prin urmare, este necesar să se spele corect și conștiincios dinții, în timp ce se va curăța periferia implantului cu o periuță chirurgicală extra flexibilă. Apoi, odată ce rana s-a vindecat, aceleași reguli stricte trebuie aplicate dinților. Prin urmare, vei folosi o periuță de dinți flexibilă, electrică sau manuală, suplimentată cu o pastă de dinți antibacteriană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here