Sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie/PMP in opozitie fata de guvernare cu mesaje transante sau la guvernare cu pacturi absconse? – Ziarul Incisiv de Prahova

0
391

„Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului”(VI)

In episoadele anterioare am dezvaluit, in exclusivitate, cum paziti de interlopi in sediul central al PMP si girati prin  prezenta lui Traian Basescu care, probabil (N.R dupa discutiile cu acesta cu siguranta nu avea  habar nu avea cunostiinta ce se intampla cu aceasta grupare), despre mojiciile lui Moise Deju (baiatul bulibasei din Dambovita), in cardasie cu Eugen Tomac, in octombrie 2020, cand acestia si-au batut joc de statutul partidului si au schimbat, ilegal,  votul  dat de membri PMP cam in toate filialele din tara ale acesestui partid, pentru un grup de interese restrans care si-au trecut partidul pe persona fizica, in interes personal, de afaceri.

Imediat dupa demararea acestor dezvaluiri, Traian Basescu, scarbit de gasca sus mentionata a trimis la sediul central al PMP si si-a luat toate pozele si tot ce avea legatura cu acest partid pentru ca numele acestuia sa nu mai fie asociat cu aceste elemente.

Un personaj din aceasta gasca care a capusat partidul, in interes personal si interes de afaceri este fostul cetatean ucrainean Eugen Tomac.

„Paziti de interlopi in sediul central al PMP si girati prin  prezenta lui Traian Basescu care, probabil habar nu avea despre mojiciile lui Moise Deju (baiatul bulibasei din Dambovita), in cardasie cu Eugen Tomac, in octombrie 2020, cand acestia        si-au batut joc de statutul partidului (N.R.- Din cate am inestigat noi, Traian Basescu nu a stiut ce se intampla).

CEJ-ul Maramures votase ordinea pe lista, la Camera Deputatilor,  locul I (unu), Lucian Morar, presedintele organizatiei, iar la Senat, pe locul unu, George Moldovan.

Sub amenintarea tacita a bodyguarzilor ,,sadoveni’’ si tinand toata organizatia (primari, viceprimari, consilieri locali) la portile partidului fara sa ii lase la toaleta sau sa bea un pahar de apa dupa un drum lung de 12 ore spre capitala, Eugen Tomac – a propus CN, Forul National de Conducere si a decis schimbarea listelor dupa bunul plac, cu Adrian Todoran la Camera Deputatilor si Severica Covaciu la Senat, pe prima pozitie, si a cerut vot pe aceasta lista.

Degeaba a incercat, Lucian Morar, presedintele organizatiei sa spuna ca exista o alta hotarare a C.E.J. Maramures si asta este vointa celor care au adus un scor mare partidului, Tomac&co a facut ce a vrut el, iar Marius Pascan, pe atunci Prim Vice PMP, a intarit argumentatia ca „asta-i viata si aste-s deciziile”.

De precizat ca in multe alte judete nu s-a respectat vointa organizatiilor si au fost impusi oameni care nu au performat (nici nu aveau cum atata timp cat mai erau 45 zile pana la alegeri)

Finalul acestui serial de impostura statutar, a fost ca la cateva zile a plecat catre BEC, sub semnatura lui Eugen Tomac, alta lista care nu avea legatura cu ceea ce a votat CN-ul.

La Senat pe prima pozitie, Lucian Morar, iar la Camera Deputatilor, Adrian Todoran.

De mentionat ca, senatorul inca in functie atunci, doamna Severica Covaciu, a primit o lectie de „jigodisn politic” de la partidul pe care l-a ascultat si la votarea motiunii impotriva PSD si la instalarea guvernului PNL.

Senatorul Severica Covaciu a fost trimisa acasa, pe usa din dos, cu toate ca, a fost unul dintre cei mai activi parlamentari PMP.

De frica interlopilor, putini au fost cei care au avut ceva de spus in sedinta respectiva, organizata sub presiunea politica si fizica a clanului Tomac, Moise, Sadoveanu”.

Tomac este acuzat si de procurori de abuz în serviciu şi uz de fals, pentru că ar fi cheltuit nejustificat mii de euro pe vremea când era preşedinte al Departamentului Românilor de Pretutindeni. 

Este un dosar care s-a deschis la sesizarea Corpului de Control al Guvernului.

127.000 de ruși! Orban reacționează!

Agențiile partenere de peste Ocean au transmis la București îngrijorarea față de descoperirea Anei Birchall, după ce fostul ministru al Justiției a sesizat organele de urmărire penală cu privire la identificarea unei filiere de la vârful Autorității Naționale pentru Cetățenie, prin care s-a acordat cetățenia română pentru 127.000 de ruși și ucraineni! Iar presiunea americană a crescut odată cu informarea că printre cei 127.000 de noi români care au împânzit astfel întreaga Uniune Europeană s-ar afla infiltrați numeroși agenți acoperiți ai serviciilor secrete rusești FSB, GRU și SVR! Mai mult chiar, tot americanii ar fi luat foc când ar fi aflat că în spatele unui troc politic între Ludovic Orban și Eugen Tomac pentru voturile PMP din Parlament, premierul i-ar fi ”predat” ANC-ul acestuia din urmă.

Numai că structurile contrainformative au intrat în stare de alertă zero după ce ar fi fost trase de mânecă tot de către americani că serviciile secrete rusești ar fi declanșat chiar sub nasul guvernului român o minuțioasă operațiune de ștergere a urmelor. Operațiune care ar fi debutat prin unele din numirile de la vârful Autorității Naționale pentru Cetățenie, fiind astfel ”documentate” legăturile primejdioase ale ”triunghiului” Lenghel – De Mezzo – Gându. Iar cea mai bună confirmare a informațiilor ”Național” a venit imediat din chiar partea premierului Ludovic Orban, cel care după solicitarea unei ”perii” informative a reacționat prompt prin demiterea liberalului Mario de Mezzo. Teama că mâna cea lungă a oligarhilor ruși care activează în România la adăpostul ALRO Slatina ar fi putut ajunge la chiar vârful ANC, convingându-l pe Orban să ia măsuri drastice și să ofere tot sprijinul guvernamental procurorilor anticorupție.

Dar și structurilor contrainformative care au descoperit că pe lângă ”umilința” primită din partea FSB, GRU și SVR, sistemul de siguranță națională ar fi fost penetrat, în scandalul ”cetățeniilor acoperite” și de către serviciile secrete ucrainene. Printr-o grupare monitorizată de multă vreme de către SIE într-un complicat caz de falsificare de monedă… Și care ar avea ”plantați” agenți acoperiți la niveluri extrem de îngrijorătoare ale statului român, cu toții promovați pe filiera Ucraina – Republica Moldova – România. Cu toate că în perioada vizată acum de ancheta procurorilor, monitorizarea spațiului transfrontalier pe zona de Est din partea SRI îi revenea chiar actualului prim-adjunct, Răzvan Ionescu…

Originar din comuna Babele (Oziornoe) din raionul Ismail, regiunea Odesa, aflată în sudul Basarabiei (azi Ucraina), Tomac a făcut studii la București.

A devenit membru al PDL în 2008, deţinând şi funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei PDL Diaspora (2008-2012). A demisionat din partid la 19 iulie 2013, pentru a se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, devenită Partidul Mişcarea Populară (PMP).

În cadrul PMP, a deţinut funcţiile de: preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (iul. 2013 – iun. 2014; febr.-oct. 2015); vicepreşedinte al PMP (iun. 2014-febr. 2015), preşedinte executiv al PMP (din oct. 2015) pana in decembrie 2020 cand si-a dat demisia după ce partidul (PMP) nu a reușit să atingă pragul electoral și a intrat în Parlament.

  • 02/07/2019-pana in prezent : deputat în Parlamentul European
  • 12/2016-06/2019 : deputat în Parlamentul României
  • 12/2012-12/2016 : deputat în Parlamentul României, circumscripția 43 Diaspora
  • 12/2012-09/2013 : președinte al Comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor țării
  • 2012 : consilier de stat, cancelaria Președintelui, Administrația Prezidențială
  • 2010-2012 : secretar de stat, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Guvernul României
  • 2009-2010 : secretar de stat, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe
  • 2007-2008 : asistent, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni
  • 2006-2007 : expert, responsabil pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Administrația Prezidențială
  • 2004-2006 : redactor, revista Magazin Istoric
  • 2005 : coordonator al studiului „Focus on Romanians”, raport privind situația românilor de pretutindeni, aspecte privind discriminarea românilor din vecinătatea României și din diaspora.

Soția eurodeputatului PMP Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie
Diana Postică, soția europarlamentarului Partidului Mișcării Populare (PMP) Eugen Tomac, fost consilier de stat la Cotroceni în mandatul președintelui Traian Băsescu, a fost numită membru în Consiliul de Administrație (CA) al celui mai mare furnizor și distribuitor de gaze naturale din România, Engie, controlat de grupul francez de utilități omonim, la propunerea Ministerului Energiei, care deține circa 37% din acțiunile companiei, dezvaluie cei de la Profit.ro.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/foto-sotia-eurodeputatului-pmp-eugen-tomac-numita-de-guvern-in-consiliul-de-administratie-al-engie-20378618?fbclid=IwAR18-yYxVKGDu9hWp5YTpWvEw22F4OQ9FU7EY4o4W3K3ym9PqBpiyZlo96w

Datele disponibile public arată că Diana Postică, cetățean român născut în Republica Moldova, este de profesie avocat și a deținut un cabinet de profil, mai lucrând de-a lungul timpului la Primăria Municipiului București.

Ea și soțul ei Eugen Tomac au activat în trecut în Liga Tinerilor Români de Pretutindeni, precum și la Centrul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, fiind implicați în numeroase acțiuni pro-românești legate de Republica Moldova, atât peste Prut, cât și la București și la instituțiile europene.
Eugen Tomac, născut în Ucraina, fost deputat român și ex-secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, a fost președinte al PMP până în decembrie 2020, când a demisionat după ce partidul nu a reușit să atingă pragul electoral la alegerile parlamentare. PMP a avut o alianță cu PNL pentru respectivele alegeri, unii lideri liberali mizând pe o coaliție de guvernare PNL-USR-PMP cu majoritate absolută în Parlament. În legislativul european, PNL și PMP (ai cărui eurodeputați sunt Tomac și Băsescu) fac parte din același grup politic, al Partidului Popular European, mai precizeaza sursa citata.

Dat afara un PMP-ist pentru sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac

Diana Postică și Daniela Nicolescu au fost numite în CA-ul Engie în locul lui Ștefănel Dan Marin, fost vicepreședinte PMP și actualmente consilier local la Sectorul 4 al Bucureștiului, de asemenea fost primar interimar al Capitalei, și al lui Alexandru Marcoci, vicepreședinte al tineretului național-liberal, vicepreședinte PNL Mehedinți și fost membru al Consiliului Județean Mehedinți. Marcoci a renunțat la mandatul de la Engie după ce a fost numit în iunie președinte al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Vom reveni. (Cristina T.).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here