Ce dimensiune de televizor să aleg? Mai mare egal mai bine?

0
84

Dacă vrei să faci upgrade la un televizor mai mare, utilizează aceste reguli simple pentru a determina ce dimensiune să cumperi. Sfat: niciun televizor nu este niciodată „prea mare”.

Dimensiuni TV și distanță de ședere

Dacă întrebi producătorii de televiziune, aceștia îți vor spune să măsori distanța de ședere pentru a determina dimensiunea ideală a ecranului. Cu cât stai mai departe, evident, cu atât mai mic apare televizorul tău. Idealul este să ai un ecran care să umple o anumită cantitate de câmp vizual, deși „idealul” este încă dezbătut.

TV 80 CM LINK emag.ro

O companie recomandă, de exemplu, să multiplici distanța de ședere (în inci sau centimetri) cu 0,835. Astfel vei obține diagonala recomandată a ecranului. Deci, dacă ești ca majoritatea oamenilor și stai la aproximativ 3 metri de televizor (108 inci), companiile recomandă un ecran cu diagonala de aproximativ 90 inci.

O altă instituție recomandă un unghi de vizualizare de 30 de grade. Pentru a obține acest lucru, multiplică distanța cu 0,625. Așadar, televizorul tău va trebui să aibă circa 65 sau 70 de inci diagonala.

Și deși acestea sunt îndrumări bune, nu le lua totuși drept reguli ferme. Este mult prea ușor să fii prins într-un joc al numerelor, când realitatea este mult mai complexă. Există factori suplimentari în joc.

Rezoluția TV și dimensiunea ecranului: 4K, 8K, 1080p

Aproape toate televizoarele noi au rezoluție Ultra HD 4K. Un număr tot mai mare este de 8K. Doar cele mai mici și mai puțin costisitoare modele sunt încă doar HD (1080p sau 720p).

Pentru a vedea toate detaliile disponibile într-o imagine cu rezoluție 4K sau 8K, fie trebuie să stai foarte aproape, fie să ai un televizor foarte mare. De fapt, dacă stai la 3 metri distanță, chiar și televizoarele „mari” sunt încă prea mici pentru a vedea toată rezoluția de care sunt capabile. Sau altfel spus, rezoluția următorului tău televizor va fi suficientă, cu excepția cazului în care stai foarte aproape sau dacă primești un televizor extrem de mare (peste 100 de inci). Deci da, nu ai nevoie de un televizor de 8K.

Partea proastă este că, cu un conținut de calitate inferioară, un televizor mare va expune mai multe defecte. Dacă observi blocaje, „zgomot” video sau alte nereguli atunci când vizionezi emisiuni și filme pe televizorul tău actual, un model mai mare va arăta aceste probleme și mai mult.

Cât de mare este prea mare?

Celălalt factor major de luat în considerare este cât de mare trebuie să fie un televizor ca el să pară a fi singurul lucru din cameră? Acest factor este cu siguranță subiectiv. Un televizor de peste 80 de inci poate domina cu ușurință un spațiu. Montarea pe perete te poate ajuta puțin.

Televizoarele mai mari asigură o experiență de vizionare mai bună?

Este mai obositor să urmărești un ecran mic într-o cameră întunecată, deoarece ochii tăi sunt mai deschiși (din cauza camerei întunecate). Mulți oameni se plâng de dureri de cap atunci când se uită la televizor într-o cameră întunecată. Cu un ecran mai mare nu vei avea această problemă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here