Starea tehnică defectuoasă a mașinii îți poate pune viața în pericol

0
292

Starea tehnică defectuoasă a mașinii îți poate pune viața în pericol

 

Chiar dacă e un lucru la care ajungem poate să ne gândim mai puțin, în România zi de zi, mii de mașini tranzitează țara pe diverse rute, unele dintre ele mai lungi iar altele mai scurte, în funcție de nevoi și traseele pe care le au stabilite. Mașinile, diverse de altfel, atât mici, autovehicule rutiere cât și dube autoutilitare și mașini cu gabarit mare participă zilnic la ceea ce noi numim trafic. Foarte puțini sunt însă din păcate cei care ajung să se preocupe de siguranța rutieră – aici făcând referire atât la șoferi cât și la organizații care să aibă ca principal rol, supravegherea tehnică a vehiculelor. În prezent cele mai multe amenzi sunt acordate de către Poliția Rutieră celor care depășesc viteza legală cel mai adesea în localități și care încalcă diverse reguli de circulație. Da, statistic vorbind cele mai multe permise sunt reținute în localități pentru viteza. Depășind ușor acest subiect remarcăm o neglijență subtilă vis-a-vis de partea tehnică defectuoasă pe care foarte multe autoturisme le au, datorită rulării și a uzurii. Unele service-uri ajung să ridice din umeri atunci când vine vorba de acordarea unor sfaturi utile atunci când vine vorba de siguranța rutieră și de evaluarea corectă a stării unui vehicul însă altele se implică activ în evaluarea cât mai obiectivă a felului în care arată de fapt statusul tehnic al unui autoturism.

Diverse ONG-uri atrag adesea atenția asupra faptului că Poliția Rutieră ar trebui să se implice mult mai activ în programe care să vizeze verificarea tehnică a autoturismelor, în special cele mici (de până la 3.5 tone) și sancționarea proprietarilor care pun în pericol participanții la trafic, având în posesie și mergând pe drumurile publice cu mașini care prezintă probleme de natură tehnică – unele dintre ele chiar grave, precum probleme la caseta de direcție. Da, ați auzit bine, reparația casetei de direcție e una din problemele cu care multe service-uri auto din țară ajung să se confrunte la diverse modele auto. Starea tehnică precară a multo mașini rulate reprezintă unul din factorii principali atunci când vine vorba de accidentele rutiere – spun mulți specialiști din domeniul asigurărilor auto.

Anotimpul de vară este cel mai adesea o perioadă mai aglomerată în care mulți dintre noi aleg să călătorească, în diverse vacanțe și excursii. Datorită căldurii cel mai adesea autoturismele ajung să fie mult mai solicitate decât în alte părți ale anului. Verificările tehnice nu ar trebui făcute niciodată doar atunci când toți senzorii din bord ajung să se aprindă ca un brăduț luminos și nici atunci când autoturismul nu mai funcționează. Verificarea tehnică ar trebui făcută periodic pentru a monitoriza starea „de sănătate” a autovehiculului.

Concluzia este una singură. În acest moment un procent semnificativ de mașini se află în circulație fără ca proprietarii acestora să aibă o evidență asupra stării tehnice a mașinii. Specialiștii în automotive recomandă să apelați doar la service-uri auto autorizate care să garanteze pentru calitatea lucrărilor efectuate asupra mașinii. Siguranța auto reprezintă un aspect important de care este bine să ținem cont zi de zi, la fiecare drum. Asta pentru că în viața de șofer nu doar indicatorul acului de carburant contează.

Ai nevoie de un service pentru mașina ta? Programează-te aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here