Arta scultpurii în lemn | San-deco.com

0
818

 

Lemnul apartine materiei prime care provine din plante lemnoase, arbori, arbuști, fiind compus în marea majoritate din celuloză și lignină și o mică parte din gume, rășini, materii tanante și materii colorante.

Lemnul este este produs din plantele lemnoase care fac parte din grupa vegetalelor superioare cormofite – plante vasculare care sunt formate din țesutul lemons – xilem și țesutul Liberian – floem.

Structura lemnului – materie primă

Microscopic lemnul este diferit, în funcție de planul în care va fi secționat. Lemnul este alcătuit din mai multe tipuri de țesuturi: țesut vascular, parenchimul de rezervă și fibre.

  • Fibrele: sunt fascicule de celule rezistente, care asigură rigiditatea și rezistența mecanică a lemnului. Sunt compuse dintr-un amestec de celuloză, de hemiceluloză și lignină.
  • Țesutul vascular: este compus din vase, celule tubulare prin care se conduce seva brută de la rădăcini la frunze. La conifere aceste vase sunt numite traheide. Vasele conductoare sunt adesea asociate cu celulele parenchimatice, care ajută la circularea de nutrienți în arbore.
  • Celulele de rezervă parenchimatice dețin pereți îngroșați și lignificați, care însoțesc țesutul vascular. Aceste celule participă la funcția de susținere. Orientarea lor este perpendiculară și radială pornind de la axa longitudinală a arborelui.

Lemnul are o structură anatomică specifică fiecărei specii de arbore de unde provine. Acestea pot fi recunoscute în funcție de deosebirile structurale. Descrierea științifică a structurilor lemnului și de determinarea speciilor de arbori aparține de anatomia lemnului. Acest Magazin Cadouri Online va prezintă o gama largă de produse deosebit de frumoase, realizate din lemn și care au atât aspect cât și formă perfectă.

Brățări Lemn „Elegance” SAN-DECO sunt realizate din lemn de sono. Aceste este un lemn exotic de o calitate înalta și care se prelucrează cu o foarte mare atenție pentru a realiza bijuterii premium.

„Frangipani” – sculptură în lemn de suar este sculptată manual și realizată dintr-un lemn masiv de suar, asemănător cu mahon. Lemnul de suar este cu creștere rapidă și este si foarte popular în tarile tropicale. Culoarea lemnului variază mult între marginile centrale cat și cele exterioare ale copacului. Mobilierul este realizat manual din lemnul masiv exotic al arborelui de suar, fiind recunoscut mondial ca o materie primă ce se folosește în realizarea de mobilier de cea mai înaltă calitate. Mobila care este realizată din acest arbore a rezistat în castele și palate timp de secole și se află și în ziua de azi tot într-o stare bună.

Lemnul de Suar

 

Lemn aproape cunoscut în România, deține o combinație de culori în secțiunea bușteanului care permite realizarea unor obiecte de mobilier atât pentru exterior cât și pentru interior absolut deosebite. Cu acest material se realizează sculpturi potrivite pentru orice locuința și gust. Se utilizează buștenii pentru sculpturi dar sctuctura fibrei lemnoase este destul de greu de modelat. Produsul finit va avea un aspect aparte dar și un farmec irezistibil. Toate produsele se prelucrează cu foarte mare atenție și sunt realizate doar cu ajutorul unor persoane competențe și cunoscătoare de aceste materiale de calitate și mai rar întâlnite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here