Notele primăverii în parfumurile noastre

0
363
Zafaran

Există multe mirosuri asociate primăverii. Simțul mirosului prinde viață odată cu schimbarea vremii. Începem să ne aventurăm departe de interiorul confortabil și să petrecem mai mult timp în aer liber. Cu ocazia venirii primăverii, am lăsat deoparte parfumurile lemnoase, puternice, în căutarea parfumurilor ușoare și proaspete. A fi în jurul acestei schimbări interesante ne evocă simțul mirosului și ne creează amintiri puternice. Multă lume întreabă daca acest lucru este valabil şi la cunoscutul parfum arabesc. Răspunsul este, în mod cert, da. Totuşi, care sunt notele prmăverii? A ce miroase primăvara?

Prospeţime

Natura prinde viață şi pare chiar şi ea mai veselă, pe măsură ce florile și iarba colorează peisajul. Într-un weekend însorit de primăvară, puteți auzi zumzetul relaxant al mașinilor de tuns iarba și mirosi parfumul ierbii tăiate. Cercetările au arătat că mirosul de iarbă tăiată ne poate face mai fericiți și reduce stresul!

Iarba tăiată produce un parfum verde uleios, cauzat de o reacție chimică. Cis-3-hexenolul, un compus care apare în mod natural în majoritatea plantelor, este utilizat în cantități mici în parfumuri pentru a recrea mirosul de vegetație, frunze, iarbă, note fructate precum măr și pere sau flori. Este ingredientul perfect de utilizat pentru a oferi oricărui parfum arăbesc un iz de primăvară.

Pământiu, cald şi … ploios

Deși zilele încep să se încălzească, ploaia se mai arată, uneori, şi primăvara. Electricitatea din aer combinată cu modelele meteorologice în schimbare aduc uneori furtuni și averse. Simțul mirosului este îmbunătățit în condiții umede, deoarece moleculele parfumate se pot difuza mai ușor prin receptorii senzoriali din nasul nostru.

Când rătăcești afară după ce a trecut o furtună, adesea miroase cumva a călduț, umed și pământesc. Cei care locuiesc în zone mai urbane pot observa, de asemenea, mirosul de beton sau stâncă.

Pentru a crea mirosul de rocă rece și umedă, parfumierii asociază ingredientele care au un miros uscat de pământ și minerale (cum ar fi patchouli sau cașmeran) la note apoase umede, cum ar fi Calone sau Nonadienal (castravete), de exemplu. Aldehida v-ar da, de asemenea, o impresie de metal fierbinte.

Flori de primăvară

Florile de primăvară încep de obicei să înflorească în martie și, până în aprilie, străzile sunt pavate cu culori pastel pudrate de alb și roz. Dacă aveți norocul să trăiți lângă copaci înfloriți, este cu atât mai plăcut.

Florile de primăvară au un parfum foarte subtil, moale, dulce, mosc și floral. Florile miros cel mai bine chiar înainte și după ploaie, deoarece umezeala din aer ajută la deplasarea moleculelor de miros!

În parfumerie, când spunem floare, ne referim la toate florile care au un miros dulce, proaspăt, verde, care poate fi aproape imperceptibil. Ingredientele florale proaspete și abstracte precum Hedione, Lilial sau Florosa vă vor oferi o impresie de petale proaspete de rouă.

Un parfum parcă special creat pentru primăvară este Opulent Oud. Acesta are ca note de vârf trandafirul şi scorţişoara. Inima parfumului o reprezintă ingredientele ca patchouli şi caramelul iar baza adăposteşte arome ca vanilia, oud-ul, moscul.

De asemenea, Opulent Oud vă poartă parcă într-o poveste fără sfârşit, printre dunele deşertului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here