Invata sa alegi cele mai bune anvelope de iarna!

0
78

Cele mai bune anvelope de iarna sunt cele mai performante si cele mai calitative, dar asta nu inseamna ca sunt si cele mai scumpe. Si la fel ca si orice sofer responsabil, cu siguranta ca te gandesti care sunt cele mai bune anvelope de iarna si care sunt criteriile de care sa tii cont in alegerea lor.

Cele mai bune anvelope de iarna

Preturile pe care le poti regasi pe piata pentru cele mai bune anvelope de iarna, pot varia in functie de marca, de calitate si performantele promise, de dimensiunea lor, de tipul masinii, dar si de o multime alte criterii.

Mai intai, va trebui sa tii cont de masina pe care o conduci si de marimea anvelopelor de care ai nevoie. Marimea anvelopelor se gaseste specificata in talonul masinii, dar depinde si de marimea jantelor de la masina cat si de tipul masinii- de familie, citadina, sportiva, autospeciala, etc.

Deci exista anvelope de iarna pentru masini masini de oras, pentru masini de curse, sport, pentru SUV si asa mai departe.

Mai apoi, trebuie sa te gandesti la tipul de sosele pe care le parcurgi in general. Cele mai bune anvelope de iarna se pot alege deci in functie de tipul de sosele pe care mergi de obicei. Daca conduci mult, ai nevoie deci de cele mai bune anvelope de vara de inalta calitate. Mai ales daca ai o masina mai mica, mai sensibila la derapaje.

Daca conduci mai mult in oras, anvelopele de vara care ofera cel mai bun raport calitate- pret pot sa fie cea mai buna alegere. Anvelopele de buna calitate pot sa reduca destul de mult consumul de carburant. Exista insa si anvelope mai speciale, pentru off-road de exemplu.

Rezistenta este determinata de indicele de sarcina, dar si de viteza. Masinile mici au nevoie de un indice de sarcina intre 80-90 si cele mai mari au nevoie de un indice superior cifrei 90.

Brandul este un criteriu foarte important, determinant chiar. Un brand popular, cunoscut sau laudat va garanta calitate si performante, chiar daca pretul este putin mai mare.

De exemplu, Nokian sunt in top, pe primul loc atunci cand vine vorba despre anvelope premium, de inalta calitate si foarte performante. Investitia este deci perfect justificata. Si performantele sunt fara pereche, asta indiferent de carosabilul unde rulezi. Un mare plus- sunt cele mai silentioase.

Pirelii Scorpion Winter XL. Pirelli este un alt brand foarte cunoscut atunci cand vorbim despre cele mai bune anvelope de iarna. Nu ofera chiar aceleasi performante ca si modelul dinainte, dar nu sunt cu mult in spatele lor. Sunt insa foarte performante pe un carosabil cu polei si zapada. Sutn de calitate inalta si la un pret putin mai scazut faa de Nokian.

Dunlop Winter Sport 5. Sunt special concepute pentru cei care au o masina sport si care au un stil de condus putin mai agresiv. Performantele si rezultatele oferite sunt la inaltimea asteptarilor. Daca vei conduce pe un carosabil umed si la temperaturi scauzte, stabilitatea va fi un excelenta.

Cele mai bune anvelope de iarna sunt deci cele care te ajuta sa rulezi in siguranta si sa te bucuri de cele mai frumoase peisaje acoperite de zapada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here