Stiți cine trebuie să preîntâmpine și să elimine asemenea atacuri la siguranța națională?/Da, fix SRI!

0
358

Irina Alexe a fost propusă de USR-PLUS pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, funcție pe care a mai ocupat-o și în 2016, în guvernarea Cioloș. Alexe a intrat în atenția presei în urmă cu câțiva ani după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă. Era considerată ca fiind protejata lui Vasile Blaga. Nu este singurul caz de tânăr pensionar care va ocupa o funcție în Guvernul Cîțu.

USR PLUS se laudă cu propunerea lor, spunând că Alexe este membru PLUS şi are o „experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română. Ascensiunea ei în această funcție a fost pusă sub semnul întrebării în condițiile în care era vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. Numirile sale pe funcții înalte au fost puse pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.

Nu este singurul caz de tânăr pensionar care va ocupa o funcție în Guvernul Cîțu. Silviu Gabriel Barbu, fost judecător la Curtea de Apel București, pensionat anul trecut, la 50 de ani, tocmai a fost numit șef al Corpului de Control al prim-ministrului. Acesta este absolvent al Colegiului Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații Bucuresti, în 2015, și unul la Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti în 2007.

„Ati crezut că ei sunt altfel? Partidul care până ieri propusese o turnătoare a securității ca secretar general al Ministerului Economiei (prin Năsui-Motorola, căruia i-a fost recomandată) lovește din nou.  USR-PLUS o propune pe Irina Alexe, pensionară specială de la 42 de ani cu 13.000 de lei pe lună, să o înșurubeze ca secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. În 2017, Irina Alexe a devenit deținătoarea informală a unui record mondial: a devenit prima persoană din lume care urma să primească pensie mai mult decât a trăit până la momentul la care a devenit pensionară, la 42 de ani, încasând lunar, ca pensie, 2700 de Euro. Am scris despre asta în august 2017″, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani.

Actualele discuții despre pensiile speciale sunt de natură să arate două lucruri, în această ordine: în primul rând, lustrația continuă în România (autoritățile alegând metoda parașutei de aur pentru a îi scoate din sistem, sub imbold internațional, pe foștii securiști dechizați în SRI, magistrați, SIE, diplomați etc, așa cum am scris pentru prima oară AICI.În al doilea rând bătaia de joc succesivă a partidelor politice care, pretinzând că rezolvă problema ,,echilbrului bugetului de pensii”, îl accentuează dând indicii ferme și imbolduri de pensionare celor care au chiar 40-50 de ani, pentru a ieși cu ,,pensii speciale” care ignoră principiul contributivității.Am spus-o și marți la Antena 3. Soluții există pentru rezolvarea reală a acestor dezechilbre. Puteti vedea pe larg argumentele în intervenția mea VIDEO de marți. Dar le puteți vedea sumarizate și aici:Cine beneficiază de pensii speciale poate fi subiectul unui tratament special, atât din punct de vedere al vârstei de pensie cât și din punct de vedere al momentului în care va încasa pensia. Este inadmisibil să avem pensionarii cu pensii de 3000 de Euro la vârsta de 43 de ani, fără contributivitate și fără îndeplinirea stagiului de muncă de 35 de ani.

Soluția este simplă, și pot fi chiar două: ești beneficiar de pensie specială la 43 de ani? Ok. O vei încasa la momentul în care vei împlini vârsta minimă de pensionare: 65 de ani pentru bărbați și 62 de ani pentru femei. Vrei să ieși la pensie la 43 de ani cu pensie specială? Ok. De la 43 la 62 de ani vei încasa doar pensia aferentă strict contribuțiilor, respectând principiul contributivității (probabil cel mult 1200-1500 de lei la această vârstă). Iar pensia de 3.000 de Euro o vei încasa de la împlinirea vârstei de 62 de ani. Și ai rezolvat și problema pensiilor speciale (în sensul că nu sunt calculate ca și contribuții totale acumlate ci în general ca 85% din veniturile umflate din ultimul an).

A doua componentă a soluției simple este următoarea: ai pensie specială, poți fi impozitat special. Ok, nu ai decât să ieși pe baza unor legi strâmbe la vârsta de 43 de ani la pensie. Curtea Constituțională spune pe bună dreptate că un drept câștigat nu poate fi retras. Dar Curtea Constituțională nu spune și nici nu poate spune că un drept special câștigat nu poate fi impozitat special. Și pentru că ,,specialii” se bucură de 85% din veniturile salariale umflate din ultimele 12 luni, propun procentul de 85% impozitare a diferenței dintre pensia specială și cea care ar fi putut fi obținută (și este calculabilă) în urma contributivității.

Să dau și un exemplu: Ai 42 de ani, ieși la pensie specială astăzi cu 13.000 de lei. În mod normal ai avea o pensie cel mult de 1200-1500 de lei în urma calculului acesteia pe baza contributivității. Prin urmare, n-ai decât să ieși la pensie la 43 de ani, dar vei primi: 1500 de lei (în urma contributivității) + 0,15*11.500 lei (=1,725 de lei). Și uita așa, pensia specială a specialului de 42 de ani va scădea de la 13.000 de lei la 3.250 de lei, ceea ce înseamnă că eu și dumneavoastră nu vom mai alimenta în fiecare lună prin contribuțiile noastre cu aproape 10.000 de lei pensia specialului de 43 de ani. Oricum, pensia de 3.250 de lei la 43 de ani și în plină putere de muncă, în lipsa reală a unor merite speciale, este mult prea mare.

Și aici ajung la Recordul Mondial înregistrat luna trecută de România: pentru prima dată în lume, un cetățean va primi pensie o perioadă mai îndelungată decât a trăit până la momentul ieșirii la pensie.

Este vorba despre Irina Alexe. Tehnocrata (transpartinica) Irina Alexe care face parte din platforma  tehnocratului (oportunistului) Dacian Cioloș – România 100. Asta nu e de mirare, întrucât lui Cioloș i s-au dat la guvernare și în plaformă tot soiul de exemplare rare: un ministru al justiției care minte la CEDO, un ministru al energiei care primește banii din off-shore, un ministru de finanțe care a tolerat ideea de albire a sumelor nejustificate prin Cod Fiscal până la momentul în care povestea a devenit publică, etc.

Doar că doamna Irina Alexe nu este numai tehnocrată și și deținătoarea unui record mondial. Este primul cetățean la lumii care va încasa pensie mai mult decât a trăit până la momentul ieșirii la pensie. Să explic:

Doamna Irina Alexe este pește, a împlinit pe 19 martie 2017 (fiind născută în 1974) frumoasa vârștă de 43 de ani. Primii 43 de ani au fost normali: a fost sugar, bebeluș, pre-școlar, școlar, elev de gimanaziu, absolvent de facultate de drept la Academia de Poliție, doctor în drept, cercetător științific la Academia România și a lucrat la Interne găsind timp și pentru Platforma România 100. Ca să facă asta, toate astea, i-a plăcut mai mult școala decât munca, ceea ce nu e de condamnat. Doar că pensia este un drept cuvenit în urma muncii prestate și nu în urma școlilor absolvite. Din experiența personală pot spune că ambiția de a face școală îți diminuează mult capacitatea de muncă. Acesta ar putea fi și motivul pentru care la 43 de ani doamna Alexe se simte obosită și iese la pensie. Și aici vine recordul mondial.

În acest moment, speranța mediee de viață în România pentru femei este de 79 de ani. Ceea ce înseamnă că  dacă speranța de viață va rămâne aici, domana Alexe va încasa pensie specială încă 36 de ani, până în 2053. Doar că speranța medie de viață nu stagnează, așa că doamna tehnocrată și specială Alexe intră în Cartea Recordurilor.

În urma cu ceva timp am făcut un studiu, analizând cum a crescut speranța de viață în România. Grafic, concluziile arată așa pe intervalul analizat (1970-2010)

Studiul pe care l-am făcut în 2012 analiza legătura dintre productivitatea în sectorul de sănătate (da, se poate calcula și chiar ma calculat-o!!!) și creșterea speranței medii de viață. Creșterea productivității în sectorul de sănătate a condus la o majorare mai accentuată a speranței de viață în ultimii 10 ani din cei 41 analizați.

Rezultatele au fost grăitoare, și vorbesc pe medie (bărbați + femei).

Speranța de viață era în anul 2000 de 70,53 de ani, urcând la nivelul anului 2010 până la 73.47 de ani. În 11 ani, speranța de viață s-a majorat astfel cu aproape 3 ani (ceea ce a condus la creștere medie a speranței de viață cu aproape 36 de luni (3 ani), respectiv cu 2,7 luni în fiecare an, sau 11 săptămâni de lungire a speranței de viață în fiecare din ultimii 11 ani, spre deosebire de 7 săptămâni în intervalul precedent.

Revenind la doamna Alexe și la cei 36 de ani pe care îi mai are până va atinge actuala speranță de viață pentru femei (79 de ani). În 36 de ani, ritmul de 11 săptămâni pe an pentru creștere a speranție de viață se va amplifica în opinia mea. Dar dacă nu se va amplifica, speranța de viață a doamnei Alexe se majorareză la nivelul anului 2053 (când va atinge 79 de ani) cu 396 de săptămâni, adică cu 7,62 ani.

Ceea ce înseamnă că doamna Alexe a trăit 43 de ani până a ieșit la pensie, și va încasa pensie 43,62 ani (36+7,62). Adică mai mult decât a trăit până în prezent, ceea ce este categoric un record modnial, fiind primul cetățean al lumii care va încasa pensie mai mult decât a avut viață în momentul în care s-a retras. Calcul este strâns, este posibil ca în 2053 speranța de viață a femeilor să fie mai mare decât 86,62 ani cât reiese din acest calcul (și probabil va fi).

Dacă doriți adâncirea calculului, putem vedea și cât va fi pensia specială încasată de speciala tehnocrată Irina Alexe în cei 43,62 de ani (minim) cât va mai încasa pensie: 1.570.320 Euro, asta în cazul în care pensiile nu vor crește. Timp în care, și bani din care, ne va explica precum colega ei tehnocrată, Raluca Prună, ale cărei păreri ca tehnocrată nu are cum să nu le împărtășească, că votanții PSD sunt ,,niște mediocri, dezvantajați social, cu copii mulți pe care îi aruncă pe lume ca să își sporească veniturile”.

Domnia fiind de astăzi deținătoare a noului record mondial vis-a-vis de anii trăiți până la ieșirea la pensie față de anii în care va încasa pensie specială de minimum 1.570.000 de Euro.

Nu este singurul record mondial al României. Despre precedentul, cea mai scumpă autostradă din lume, am scris aici, în 2011″, mai precizeaza analistul economnic. (Crsitina T.).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here