Cimitirul militar din Valea Uzului – Intervenţia judeţului Harghita în procesul Sânmărtin contra Dărmăneşti a devenit posibilă

0
241

În temeiul încheierii emise joi de Tribunalul Judeţului Bacău, Consiliul Judeţean Harghita poate interveni în procesul intentat de comuna Sânmartin împotriva Consiliului Local Dărmăneşti pentru a dispune anularea hotărârii acestui consiliu prin care s-a dispus trecerea cimitirului din Valea Uzului în patrimoniul public, scrie MTI.

Rezumatul încheierii a fost publicat pe portalul tribunalelor din România.

Júlia Kis, avocatul comunei Sânmartin a declarat agenţiei ungare de presă MTI că soluţia de joi poate fi considerată o veste bună. Ea a precizat că, în acest fel, două părţi îşi vor putea exprima aproximativ aceeaşi poziţie în cadrul procesului cu privire la hotărârea adoptată de Dărmăneşti. Avocatul a mai adăugat că se poate aşteptă ca şi prefectul judeţului Bacău să întărească această parte, dacă procesul intentat de prefect pe acelaşi subiect va fi comasat cu cel al comunei Sânmartin. Acest al doilea proces însă poate fi încheiat de către tribunal la sfârşitul lunii martie, la următorul termen al procesului iniţiat de prefect.

 

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here