Intervenție pentru un bărbat surprins de rafale puternice de vânt în zona înaltă a Masivului Ceahlău

0
158

Salvamont Neamt a finalizat cu succes o operațiune de salvare derulată în zona înaltă a Masivului Ceahlău. Acțiunea de căutare/salvare a fost declanșată azi-noapte, în jurul orei 23:00, în urma apelului prin 112.

sursa foto: Salvamont Neamț

Victima, un cetățean din județul Neamț a fost surprins în apropierea abruptului din zona Gardul Stănilelor de rafalel de vânt foarte mari și vizibilitatea care uneori scădea sub 4 m. Dezorientat a apelat serviciul de urgență 112. Chiar dacă în mare, victima avea un echipament care-l proteja termic, condițiile de orientare și parcurgere a traseelor din zona platoului noaptea fără vizibilitate și cu rafale de vânt deosebit de puternice necesită o pregătire mult mai temeinică si un echipament performant. Fără lumină, fără GPS, fără nicio alta posibilitate de orientare este greu credibil ca ar fi rezistat termic până dimineața. Un alt risc major îl constituia vecinătatea pereților care străjuiesc întreaga zonă prin eventualitatea prăbușirii în gol, aproape în orice directie ar fi continuat deplasarea.”, a transmis Salvamont Neamț

Victima a fost găsită în timp util de echipa de permanența din Baza Salvamont Dochia.

De asemenea, la reușita actiunii a contribuit și suportul tehnic al Dispeceratului din Baza Durău. Având în vedere condițiile meteo actuale din zona înaltă a Masivului Ceahlău, operatiunea a fost una la limita factorilor de risc acceptați in operațiunile de salvare montană.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here