Angajații din Regiunea Centru sprijiniți în vederea creșterii capacității de adaptare la locul de muncă

0
453

Foto: Patronatul Român-Filiala Harghita

Filiala Patronatului Român din județul Harghita în calitate de beneficiar, în parteneriat cu First Job School SRL Brașov, Camera de Comerț și Industrie Harghita și Asociația pentru Tineret Fidelitas au susținut prezentarea proiectului Formare profesională pentru adaptare la specializare inteligentă”, cod MYSMIS 128151. Conferința s-a desfășurat la data de 29.01.2020, în Sala de marmura din palatul administrativ din municipiul Miercurea Ciuc.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea angajaților din Regiunea Centru în vederea creșterii capacității de adaptare a lor la cerințele sectoarelor cu potențial competitiv indentificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, prin îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/ aptitudini pe tot parcursul vieții și prin promovarea unor metode inovatoare de învățare la locul de muncă, într-o perioadă de 18 luni.

Scopul acestui proiect: contribuie şi la punerea în aplicare a propunerii Comisiei Europene „O nouă agendă a deprinderilor pentru Europa”  („A New Skill Agenda for Europe: Working together to stengthen human capital, employability and competitiveness”), care are ca obiectiv  dezvoltarea competenţelor cheie ale europenilor pentru a atinge nivelul de competitivitate propus pentru anul 2020.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Obiectiv 1: – Creşterea gradului de conştientizare privind necesitatea şi avantajele formării profesionale continue a unui număr de  500 angajaţi din firmele cu activitate în sectoarele cu potenţial competitive SNC corelate cu domeniile de specializare inteligentă  din Regiunea Centru şi îmbunătăţirea accesului lucrătorilor vârstnici la FPC, în 18 luni

Obiectiv 2: – Conştientizarea angajaţilor care lucrează în firme cu activitate în sectoarele cu potenţial competitiv SNC corelat cu  domeniile de specializare inteligentă din Regiunea Centru cu privire la necesitatea respectării principiului egalităţii de şanse în comunitate şi la locul de muncă, într-o perioadă de 18 luni.

Obiectiv 3: – Îmbunătăţirea nivelului de calificare pentru 360 angajaţi din firmele cu activitate în sectoarele cu potenţial competitiv  SNC corelat cu domeniile de specializare inteligentă din Regiunea Centru prin participarea la programe de formare profesională în  8 meserii, într-un termen de 18 luni.

Grupul ţintă al proiectului: este format din angajaţi cu contract individual de muncă, cu normă parţială sau întreagă, care îşi desfăşoară  activitatea într-o întreprindere din Regiunea Centru.

Toate persoanele din grupul ţintă vor proveni din întreprinderi care îşi desfăşoară activitatea principală sau secundară într-unul din  sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate în SNC şi în corelare cu unul din domeniile de specializare inteligentă conform  SNCDI în Regiunea Centru sau din întreprinderi care intenţionează să îşi adapteze activitatea principală sau secundară la cel puţin unul  din aceste sectoarele economice cu potenţial competitiv şi în corelare cu cel puţin unul din domeniile de specializare inteligentă conform  SNCDI.

D.p.d.v. numeric, grupul ţintă al proiectului va fi format din 360 persoane, angajaţi cu normă întreagă sau parţială, dintre care cel puţin 36  persoane (un procent de minim 10%) vor fi persoane din grupa de vârstă 55-64 ani şi cel puţin 60 % (216 persoane) de sex feminin.

Rezultatele proiectului: – elaborarea unor ghiduri

  • “Economia verde şi locul meu de munca” – 250 buc
  • „Formarea  profesională continuă între necesitate şi dezvoltare competitivă”  – 250 buc
  • “Utilizarea TIC în pregătirea profesională pe tot parcursul vieţii”  – 250 buc, bilingv
  • “Valorificarea potenţialului angajaţilor vârstnici din firmele din Regiunea  Centru”

– 250 buc, bilingv

 

Prin intermediul proiectului grupul țintă poate beneficia GRATUIT de servicii după cum urmează:

  • Servicii de informare și conștientizare privind beneficiile formării profesionale continue
  • Programe de formare profesională: Operator la mașini unelte cu comandă numerică, Instalator apă și canal, Lucrător comercial, Confecționer textile, Electrician, Sudor, Agent de securitate, Operator introducere, validare și prelucrare date.
  • Servicii suport pentru inovarea socială și dezvoltarea durabilă

Proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3-Locuri de muncă pentru toți, Prioritatea de investiții 10.iii: Îmbunătățirea accesului egal la învățarea pe tot parcursul vieții pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, non-formal sau informal, actualizarea cunoștințelor, a aptitudinilor și a competențelor forței de muncă și promovarea unor căi de învățare flexibile, inclusiv prin orientare profesională și prin validarea competențelor dobândite, Obiectiv specific 3.12 – Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC şi SNCDI ale angajaților.

 

Proiectul se desfășoară în perioada 29.10.2019 – 28.04.2021 în regiunea Centru.

 

Date de contact: Mark Dezso-Sorin, tel. 0744643710 sau office@patronatulromanharghita.ro

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here