PNL mai rău ca PSD – Guvernul anunță că își va angaja răspunderea în Parlament pe modificarea unor legi legate de justiție deși la Referendumul românii au zis să nu se mai facă așa.

0
222

Pentru a scăpa o serie de corupți, de la toate partidele, de problemele din justiție, dar și pentru că aveam o mulțime de legi declarate neconstituționale, PSD a venit cu un pachet de modificări legislative pe zona justiției, celebra Ordonanță 13, care a scos lumea în stradă, manifestații de la care guvernul PSD nu a învățat nimic și a continuat să se comporte cu aceeași aroganță.

Pentru a nu mai putea Dragnea sau alt politician să pună un guvern de marionete să modifice legile legate de justiție după bunul plac s-a făcut un Referendum în care s-a stabilit că orice modificare la legislația legată de justiție să treacă prin procesul legislativ din Parlament ca orice act legislativ și să nu mai fie adoptate modificări cu ordonanțe de guvern. Zis și făcut.
Românii au votat masiv pentru acest lucru doar că acum ce vedem? Guvernul PNL al lui Iohannis vine și anunță că își va angaja răspunderea în Parlament pe recursul compensatoriu și pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților.

REFERENDUM 2019: ”Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?” A întrebat Iohannis, susținut frenetic de PNL. 85% dintre votanți au zis să NU se mai dea ordonanțe de urgență pe zona infracțiunilor, pedepselor și a organizării judiciare.

Angajarea răspunderii Guvernului asupra unui proiect de lege înseamnă că acel proiect nu mai urmează procedura legislativa prevăzută în regulamentele celor două Camere, acesta fiind supus unei dezbateri strict politice. Adică exact invers decât am votat la referendum. Angajarea răspunderii Guvernului asupra unui proiect de lege reprezintă o soluţie și mai extremă decât ordonanțele de urgență contra cărora românii au votat la Referendum. La această cale se recurge pentru adoptarea într-un timp scurt a proiectului legislativ și doar atunci când nici procedura de urgenţă şi nici procedura ordonanţelor de urgenţă nu mai pot da rezultatele scontate.

Deci, acum ce fac Iohannis și PNL? Fac mai rău decât ceea ce criticau la PSD? Folosesc voturile românilor de la Referendum pe post de hârtie igienică?

Devine clar pentru toată lumea că PNL și Iohannis au făcut doar circ electoral. Au zis că PSD nu trece legile prin Parlament și dă numai ordonanțe de urgență, au făcut și un Referendum pentru asta și cum au ajuns la putere și s-au văzut cu sacii în căruță fac mai rău decât făcea Dragnea și calcă în picioare votul românilor dat la Referendum.

Să nu înțeleagă cineva că nu suntem de acord cu schimbările legislative propuse acum de Guvernul PNL. Nu despre asta este vorba în articol!

În articol este vorba despre un principiu, despre faptul că, noi, românii, stabilisem să nu se mai dea așa pe repede înainte legile legate de justiție, indiferent că sunt bune sau rele. Am stabilit la Referendum ca politicienii să nu mai poată face asta, dar iată că celor de la PNL nu le pasă. Le-a păsat cât erau în opoziție, acum că sunt la putere…

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here