Gestul prefectului de Bacău a dat apă la moară maghiarilor. CJ Harghita a depus o cerere de dare în judecată împotriva primarului din Dărmănești

0
286

Prin cererea de dare în judecată din 5 noiembrie județul Harghita se aliniază poziției primăriei Sânmartin și Serviciului de Asistență Juridică Miko Imre.

CJ Harghita intră într-un proces intentat de comuna Sânmartin împotriva primarului din Dărmănești și primăriei Dărmănești la Tribunalul Bacău (nr. dosar: 1631/110/2019), prin care, deja în comun, solicită următoarele: anularea autorizației de construire cu nr. 69/17.12.2018, eliberat de primarul din Dărmănești, precum și declararea nulității părții referitoare la cimitirul din Valea Uzului a certificatului de urbanism și planului de amplasament general cu nr. 136/13.11.2018, demolarea construcțiilor ilegale din cimitir, restabilirea stării inițiale. În același timp CJ Harghita a solicitat rambursarea cheltuielilor de judecată de către pârât.

Borboly Csaba își justifică cererea de dare în judecată prin faptul că Dărmăneștiul ar fi trebuit să obțină consimțământul județului Harghita pentru a elibera autorizația de construire, întrucât drumul județean nr. 123, situat în lungul cimitirului din Valea Uzului, este proprietatea publică a Consiliului Județean Harghita și se află în aria administrativă a acestuia. În plus, mai spune că autorizația de construire a fost eliberată pentru adresa str. Muncii nr. 16, deși cimitirul nu se află acolo. Și nu în ultimul rând, susține că cimitirul este proprietatea publică a comunei Sânmartin, certificat prin OG 1351/2001, și în conformitate cu reglementările legii 2/1968 în vigoare, primarul din Dărmănești prin eliberarea documentelor sus amintite și-a depășit atribuțiile, încălcând teritoriul administrativ al județului Harghita și comunei Sânmartin.

Scopul cererii noastre este de a consolida poziția comunei Sânmartin și a Serviciului de Asistență Juridică Mikó Imre, de asemenea implicat în proces. Decizia cu privire la cerere este așteptată la următoarea audiere. Am raportat deja că și prefectul județului Bacău a atacat documentele primăriei Dărmănești legate de cimitirul din Valea Uzului, iar acest lucru confirmă de asemenea poziția noastră, și anume, că Dărmăneștiul a construit ilegal în cimitirul militar din Valea Uzului. Vom continua să luptăm și să folosim toate mijloacele legale pentru a proteja Ținutul Secuiesc. Știm că adevărul este de partea noastră, a declarat Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita.

 

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here