Scandal de la citirea moţiunii de cenzură

0
231

Marcel Ciolacu a declarat că, deși PSD este acuzat că a convocat Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului marți seara, la ora 18.30, opoziția a depus moțiunea „pe-nserate”. Președintele Camerei Deputaților reclamă că ceea ce face opoziția este o mascaradă.

„În primul rând, încă nu este noapte. În al doilea rând, au depus moțiunea la ora 18.00, cu o oră și jumătate după ce s-a terminat programul atât din Senat cât și din Cameră, dar staff-urile și de la secretariatul general al Camerei și de la Senat au avut bunăvoința să stea până la această oră când a venit minunata moțiune. Tot noi suntem acuzați pentru că dânșii au depus moțiunea pe-nserate, ca să nu spunem noaptea, dar o să propunem mâine dimineață la 7 BPR ca să nu mai fie noapte, ci dis de dimineață. Este o mscaradă. Nu au un lider. Se și vede acest lucru. Se joacă cu această moțiune. Dânșii nici nu participă ca să facem calendar. Eu am înțeles din declarațiile liderilor că este o urgență. Țara are probleme majore și am zis să nu încurcăm noi pesediștii”, a declarat, marți seară la Parlament, Marcel Ciolacu.

Până la urmă citirea moţiunii s-a amânat pentru că birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului nu au întrunit, marți seară, cvorumul necesar desfășurării ședinței în care trebuiau să stabilească un calendar.

„Nu a fost cvorumul întrunit de minimum 14 membri ai Biroul permanent pentru a lua hotărârile privind calendarul și programul moțiunii. Mâine (miercuri – n.r.) vom convoca din nou”, a afirmat Marcel Ciolacu, marți, la Parlament.

Anterior, deputatul USR Stelian Ion a declarat că social-democrații forțează citirea moțiunii de cenzură „în noaptea asta, ca hoții”.

„PSD trebuie să respecte democraţia, să nu îşi bată joc de acest demers şi să nu forţeze o citire în noaptea asta, ca hoţii, evident, a acestei moţiuni. Ei vor să forţeze în Birourile Permanente fixarea datei pentru susţinerea votului, atunci li se potriveşte cel mai bine”, a declarat deputatul USR.

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat că partidele de opoziție vor propune ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului să fie citită săptămâna în curs, iar votul să aibă loc în plenul reunit ale celor două Camere din Parlament săptămâna următoare.

„Suntem pregătiți la șicane și acționăm unitar și pas cu pas o să dejucăm această abordare cu profil infracțional al celor din PSD. Propunerile opoziției sunt să citim moțiunea săptămâna aceasta și votul să fie la începutul săptămânii următoare. Acesta este programul pe care noi îl vom propune unitar celor din PSD.”, a declarat, marți seară în Parlament, Raluca Turcan, după ședința Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului. (R.C).

Turcan a afirmat că ședința Birourilor Reunite nu a întrunit cvorumul necesar pentru a lua o decizie în privința calendarului moțiunii de cenzură deoarece au lipsit doi parlamentari de la PSD, fără a preciza cine sunt aceștia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here