Şi dacă Iohannis e mai prost ca Dăncilă?

0
715

O întrebare la care mulţi români deja au aflat răspunsul, mai ales după intervenţia pe fugă de duminică seara a aşa zisului preşedinte Klaus Iohannis.  Omul şi-a întrerupt doar pentru câteva ore escapada la mare pentru a împărţi din nou România în două: pro sau anti Guvern. O intervenţie trasă la indigo cu cea de la Colectiv, la fel de laşă şi plină de cinism. Avem, din păcate, un preşedinte care a stat în fruntea ţării ghidându-se doar pe lozinca “Huo PSD”.

Klaus Iohannis a dovedit din nou că nu poate depăşi campania electorală. El se află într-o continuă campanie electorală, una extrem de proastă, rece şi falsă. Dar când îţi construieşti faima călcând pe cadavre nu te deosebeşti cu nimic de monstrul din Caracal. Din poziţia de preşedinte-turist, Iohannis a ieşit în faţa poporului aruncând lături peste gard, arătând cu degetul spre Guvernul Dăncilă, spre instituţiile statului, de parcă el e şeful statului Congo. Exact ca la momentul tragediei de la Colectiv.

Rece ca un zid

“Instituţii ale statului român nu au reuşit să îşi facă datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viaţă. E o realitate sumbră care nu mai poate fi schimbată. Cei responsabili vor trebui aspru sancţionaţi, de la Interne, de la STS, din toate instituţiile care vor fi găsite vinovate de aceste tragedii, dar pedepsele oricât de severe nu aduc vieţile înapoi. E să identificăm toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii”, şi-a început Iohannis discursul. Nimic nou, toată lumea ştia deja că autorităţile nu şi-au făcut datoria. Şi pentru că preşedintele trăieşte doar pe ideea “Ba pe-a mă-tii”, a continuat să mitralieze în Dăncilă şi Guvern. “Resping abordarea politicianistă propusă de Guvern, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva e autorul moral al acestor tragedii. Călcarea in picioare a legilor justiţiei, a codurilor, a fost şi este una ditre liniile directoare ale majorităţii parlamentare. Am auzit apelurile premierului de a nu politiza această situaţie. Ar fi un îndemn onest dacă ar veni de la oameni oneştii care caută deschişi şi sincer soluţii pentru rezolvatrea situaţie”. ATÂT POATE ACEST OM! Nu-i cereţi mai mult! Domnule preşedinte, ne-aţi convins că sunteţi ca un zid. Nu puternic ca un zid, ci rece ca un zid. Asta e. Dar consilierii dumneavoastră? Spuneţi-le să vă facă nişte discursuri potrivite pentru astfel de tragedii, mai cu “portocale”, mai pentru şefi de stat. Aţi ieşit să recitaţi public un discurs amărât, scris parcă pentru unul din Opoziţie. Rugaţi-i pe oamenii ăia să scape, măcar printre rânduri, şi un strop de empatie. Apropo, domnule fost profesor, oare ce v-aţi fi sfătuit elevii într-o astfel de situaţie? Ce exemplu aţi fi fost pentru ei? N-aţi avut pentru părinţii acestei ţări niciun mesaj, din contră. Ne-aţi arătat încă o dată că totul e praf şi pulbere în ţara asta, că nu putem avea încredere în nicio instituţie. Mai mult, aţi dovedit că aveţi doar ambiţii politice, nimic mai mult.

Poate, dar nu vrea

Deşi ieşirea sa publică s-a întâmplat pe fondul dramei de la Caracal, Iohannis nu s-a sfiit să-şi arate puterea politică, cum poate el să termine PSD-ul. Dar numai dacă vrea. ”Cer Guvernului să ia măsuri acum, pentru că are pârghii, dacă mai are o minimă decență. Și le mai cer ceva celor de la PSD și ALDE – abrogarea modificărilor legislative aduse în ultimii doi ani legilor justiției și codurilor penale(…)
Dacă nu o va face acest guvern, vă promit că voi strânge o nouă majoritate, după alegeri, care va face asta” a spus președintele. Deci el POATE oricând să schimbe viaţa românilor, dar încă NU VREA.

Ţara e în haos, şeful statului face plajă

Înainte de smetia aplicată Guvernului Dăncilă, Iohannis abia se întorsese de la Neptun. Duminică, la ora 18.00, preşedintele era încă pe drum spre Bucureşti, pentru declaraţia de la ora 20.00. Imediat după ce a transmis mesajul, Iohannis a plecat din nou spre Neptun, acolo unde îşi petrece concediul încă de săptămîna trecută.

”Pot confirma și eu că Iohannis a plecat la mare, căci m-a depășit pe autostradă… era cu coloana scurtă… eu am plecat la muncă… el la plajă :)”, a scris pe facebook şi avocata Ingrid Mocanu. ”S-a cățărat și pe cadavrele copilelor moarte, la fel ca pe cele de la Colectiv. Propaganda securisto-filă și asociațiile securo-magistrate au pregătit doar discursul politic de demontare a independenței justiție”, susţine Ingrid Mocanu.

Avocata consideră că Iohannis e ”disperat că a pierdut controlul pe judecători”, prin înființarea Secției de Magistrați. ”Păi asta înseamnă că el și doamna Carmen vor putea ajunge la pușcărie pentru că au furat case? Cam DA!”. ”Acum mai pierde și susținerea poporului pentru STS, de aia urlă propaganda că de vină sunt alții?”, scrie avocata. ”Cum o să mai creadă cineva că acest STS care habar nu are să localizeze cetățeni în pericol poate număra voturi?”, se întreabă Mocanu.

 Carmen şi Klaus, luaţi exemplu

Marc Dutroux este un celebru pedofil belgian, autorul unor violuri și crime ale căror victime au fost copii și adolescente, care a determinat reorganizarea Justiţiei din Belgia. A fost condamnat pentru aceste fapte, dar ancheta a relevat, între altele, difuncționalități grave ale justiției și rivalități în rândul serviciilor de poliție belgiene, ceea ce a dus în cele din urmă la reforme importante. Timp de o săptămână, Regele Albert al II-lea și regina Paola i-au adus la palatul regal pe părinții copiilor dispăruți, cu care au discutat înainte ca suveranul să condamne public erorile comise cerând tuturor celor vizați să aducă îmbunătăți. (Andrei Coman).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here