Robert Negoiţă, despre suspendare: E în zona de penibil

0
670

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, a declarat că nu a avut nicio discuție cu premierul Viorica Dăncilă, în care aceasta să-i fi reproșat ceva. În plus, la şedinţa informală, nici măcar nu a fost chemat să-și prezinte punctul de vedere.

„Nu e o chestiune care să mă fi surprins, dar sunt câteva chestiuni interesante pe formă, în sensul în care acel coleg care a cerut sancționarea mea a și preluat funcția. E în zona de penibil. Vreau să fie sancționat că în realitate îi vreau funcția. Nu știu în ce măsură e statutar. A fost o ședință la care s-a discutat despre mine fără să mi se spună formal că se va discuta despre mine. Trebuie să mi se spună – Robert, vom lua în discuție cazul tău, îmi spui dacă vrei sau nu să participi. La o ședință informală. La o ședință informală mănânci icre, o ciorbă, bei un păhărel, nu iei așa o decizie. Dar la ce se întâmplă în PSD aceste aspecte sunt derizorii. Senzația mea e că ce gândesc eu, în PSD, nu e e deloc singular, și există o temere să nu se extindă și să aibă și alții curaj să vorbească”, a declarat Robert Negoiță, la Digi 24.

Edilul sectorului 3 a atacat-o din nou pe Viorica Dăncilă.

„Mama mea e o persoană pe care o respect foarte mult. Eu sunt un om foarte sincer și corect. E un om de o desebită calitate, dar nu aș pune-o niciodată prim-ministru, și cu atât mai mult altceva. Cred că trebuie să ai niște competențe, mai ales situația în care e azi România, merge economia, nu datorită conducerii, ci a mediului economic. Nu simt că acest trend va continua multă vreme și asta din cauza prea multor decizii greșite care s-au luat și cred că se iau. Noi, chestiunile, aceste aspecte nu se discută în mod real în partid. Ele vin deja prearanjate și asta ne-am obișnuit cu ele de la profesorul dânsei, domnul Dragnea. Adică deciziile referitoare la guvernare, importante pentru țară din activitatea guvernamentală și din Parlament …nu se prea discută chestiunile acestea. Am încercat să abordez aceste teme și s-a schimbat discuția foarte rapid, ca și cum nu aș fi zis nimic”, a completat Robert Negoiță.
Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță va fi suspendat din PSD pentru perioadă de șase luni, potrivit unei decizii luate miercuri în CEx al partidului, miercuri seară.
Robert Negoiță, l-a catalogat pe Liviu Dragnea ca fiind un om malefic, precizând că nu știe dacă va mai rămâne sau nu în PSD în următorul ciclu electoral.
„(Liviu Dragnea -n.r.) e un om malefic care știe să facă rău, știe să se ocupe de o persoană când vrea și să îți facă viața un calvar când vrea. Tot felul de șicane știe să le facă. Inclusiv instituțional, folosindu-se de instituții. Și-au pus oameni prin multe poziții. Primăria e controlată de peste 30 de instituții, iar controlul pe care îl fac la primărie poate fi mai mult sau mai puțin corect sau mai mult sau mai puțin constructiv. Mie mai mult de atât nu mi se poate întâmpla. De asta nu am nici regrete să intru în opoziție. Mai rău de atât nu îmi poate fi. Unora le e teamă. Mie deloc. Eu nu am fost niciodată la guvernare, nici măcar o dată”, a declarat Robert Negoiță, la Digi 24.
Edilul a precizat că nu știe dacă va mai rămâne în PSD și în următorul ciclu electoral.
„Nu am luat încă o decizie, dar repet ce am mai spus încă o dată, nu mă regăsesc către deloc în această formulă și o spun cu foarte mult regret. PSD e un partid care a avut mulți votanți, chiar nu merită ce lise întâmplă. Nu am luat nicio decizie, dar încerc să îmi dau seama care ar putea să fie cea mai bună formulă. Pentru că lăsând la o parte tratamentul de care am avut parte, eu chiar am suferit mult de tot. Mă trezesc dimineața devreme și stau seara până târziu și să primesc acele injurii atât de uzitate de PSD doar pentru că fac parte dintr-o structură, încât o să mă gândesc foarte bine ca printr-o astfel de experiență să scap de probabilitatea de a mai trece”, a completat Negoiță.
Robert Negoiță a mai spus că orice candidat PSD la alegerile prezidențiale va pierde doar prin prisma faptului că are în spate sigla formațiunii, precizând că antipatia lui oamenilor față de partid e atât de mare încât anulează șansele oricărui prezidențiabil.
„La vizita Papei Francisc, Sanctitatea Sa, am văzut totuși o reacție foarte favorabilă. Dacă l-am pune să candideze din partea PSD, părerea mea e că ar pierde. Doamne ajută ca eu să fiu un pesimist și să nu fie așa cum o văd eu, dar azi, în perspectiva mea, face ca popularitatea PSD și antipatia față de această structură politică e atât de mare încât să anuleze șansele oricui ar intra în luptă”, a declarat Robert Negoiță, la Digi 24. ((R.C.)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here