STS, smen valutar la 112!

0
283

Iata ca, profitand de ”harmalaia”informativa de pe fronturile altor servicii secrete, generalul Sorinel Ionel Vasilca si-a securizat ”interimatul” de la conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Insa uite ca acum are de trecut un hop mai mult decat dificil, reprezentat de managerierea a ceea ce se anunta drept scandalul anului, dupa ce au fost depuse mai multe plangeri privind grave ilegalitati comise in chiar ”ograda” pe care o pastoreste dupa iesirea in decorul privat a ”nemuritorului” Marcel Opris.

Este vorba de o ancheta exploziva, asa dupa cum reiese din din raportul care a dus la demararea acestei operatiuni a ”identificarii unor informatii si indicii temeinice depistate cu ocazia activitatilor curente privind comiterea de catre persoane din cadrul Autoritatii Contractante- Serviciul de Telecomunicatii Speciale a unor grave incalcari ale dispozitiilor legale aplicabile in materia realizarii achizitiilor publice, prin incalcarea principiilor nediscriminarii, tratamentului egal, transparentei si proportionalitatii si a dreptului la o competitie onesta si neviciata. Faptele la care facem referire au fost comise in scopul de a elimina din procedura de atribuire prin licitatie publica deschisa a Contractului de furnizare echipamente si aplicatii informatice pentru modernizarea infrastructurii hardware si software a Sistemului  National Unic pentru Apeluri de Urgenta” a unuia dintre competitori.

Doua cursuri!

Tinand cont de complexitatea acestei anchete aflate in plina derulare nu vom publica volumul urias de documente intrate in posesia noastra, specificand de la bun inceput ca in itele acestei afaceri ”bomba” care poate arunca oricand in aer Serviciul de Telecomunicatii Speciale se afla nume grele din domeniul IT si al telecomunicatiilor, precum  S.C. Omnilogic SRL, SC Avaya Enterprises SRL, Beta 80 SPA, SC Starc4sys SRL sau ”gigantii” Fujitsu, Motorola, Orange… Insa deocamdata cel putin atentia structurilor contrainformative romanesti se concentreaza strict pe strania decizie a celor din comisia de specialitate a Servicului de Telecomunicatii Speciale de a lucra, in cadrul acordarii aceluiasi contract, cu doua cursuri valutare distincte!!! Ceea ce a dus la avertismentul expres din raport ca ” evaluarea facuta de catre reprezentanti ai Autoritatii contractante – Serviciul de Telecomunicatii Speciale a ofertei depuse de catre (…) a avut la baza criterii diferite fata de cele aplicate celorlalte oferte depuse de catre alti competitori in cadrul procedurii de atribuire, reprezentantii (…) la care facem referire avand o pozitie partizana, de defavorizare a competitorului (…) si de favorizare a unuia dintre ceilalti competitori. In acest sens argumentam in partea care urmeaza:  Autoritatea Contractanta analizeaza oferta depusa de Asocierea formata din  S.C.  Omnilogic SRL, SC Avaya Enterprises, Beta 80 SPA si SC Starc4sys SRL in raport de costurile aferente furnizorilor sai la un curs de 4,76 lei/euro si respectiv  4,22 lei/USD ( a se vedea solicitarea de clarificare nr. 795367/16.04.2019), insa alte oferte sunt analizate de Autoritate la cursul din octombrie 2018, respectiv 4,66 lei/euro si 4,06 lei USD( a se vedea Anexa la procesul verbal de evaluare a ofertelor financiare din 06.05.2019, inregistrat sub nr. 795649), creand astfel o crestere artificiala a costurilor de aproximativ trei milioane lei! Si acesta este doar unul din aspectele anchetei aflate in plina desfasurare si cu al carui curs va vom tine la curent…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here